Freud Álomfejtés – A Leggyakoribb Jelenségek!

alomfejtes

Jobb ha megoldod az álmodban felbukkanó képek jelentését, mert előfordulhat, hogy segítségedre lesznek bizonyos komoly döntések meghozatalakor. Sigmund Freud a híres pszichológus tanulmányai alapján készült ez az álomfejtési motívum lista:

Ablak: Ha nyitva van: félsz attól, hogy féltve őrzött titkod megtudják. A zárt ablak viszont a kíváncsiságot jelentheti.

Cápa: Egy közelgő utazást, illetve egy párkapcsolatból való menekülést jelezhet.

Dadogás: Feszült, kellemetlen helyzetre utal. A dadogása a rettegés miatti dekoncentráltság jele.

Fogak: A kapcsolatvesztés, de az el- és a kiköltözés szimbóluma is lehet.

Galamb: A béke jele, jó hírt jelent. Ezenkívül az ihletettség és a spiritualitás megtestesítője.

Gyász: Egy korszak végét jelenheti, és már benne van az újrakezdés iránti vágy is.

Hajó: Megmutatja, hogy mennyire tudod irányítani az életedet. Ha hajótörést szenvedsz, és túléled, akkor az azt jelenti, hogy igen talpraesett típus vagy!

Halál: Látni valakinek a szenvedését azt jelentheti, hogy szeretnéd hátrahagyni a rossz tapasztalataidat és új életet kezdeni. Ha a halál figuraként jelenik meg, akkor olyan változás várható az életedben, amit nem szeretnél.

Kutya: A hűség jelképe, a valakihez való tartozás vágyát szimbolizálhatja. Ha megharap, azt jelenti, hogy attól félsz, egy ismerősöd hátba támad.

Macska: Vigyázat! Valaki elárul téged! Az állat karmolása átmeneti bizonytalanságról árulkodhat.

Meztelenség: Ha álmodban nincs rajtad ruha, és ezt élvezed, akkor valóban jól érzed magad a bőrödben. Ha zavarban vagy, az azt jelentheti, hogy hátrányban érzed magad a többi emberrel szemben.

Pénz: Olyan dolgok hiányoznak az életedből, amiket nem lehet pénzért megvásárolni, például a szeretet és az élmények.

Repülés: Amikor álmodban repülsz, az rendszerint egyfajta menekülést jelez, de szólhat a nehézségek fölé emelkedésről vagy akár a megerősödésről is.

Sírás: Fájdalmat vagy stresszt jelezhet. Síró embert látni: valakivel rosszul bánt.

Szakadék: Ha a szélén állsz, akkor úgy érzed, bizonytalan a mostani életed. Ha a legmélyén vagy, akkor vágysz a megvilágosodásra. Ha átugrod, akkor egy kritikus helyzetben hibátlanul teljesítettél.

Temetés: Mindig érzelmi változást jelent. Ha a saját temetésedet álmodod meg, akkor hosszú életed lesz.

Tűz: A szerelem és a szenvedély megtestesítője. Az oltása pedig a gyötrő féltékenységet, a szerelmi irigységet szimbolizálhatja.

Üldözés: Ha téged kergetnek, akkor úgy érzed, a főnököd elégedetlen a munkáddal. Ha te üldözöl valakit, akkor egy munkatársad a helyedre pályázik.

Zuhanás: Ha erről álmodsz, lehet, hogy egy új szerelem van a láthatáron, de az is előfordulhat, hogy elveszíted kedvesed.

forrás: astronet.hu

alomfejtes-freud
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn