Fülreflexológia – tegyél egy csipeszt a füledre, hihetetlen mi történik!

A fül reflexológia egy kezelési módszer, amely betegségektől szabadítja meg a szervezetet. A test különböző részeire – mint láb, kéz fül – gyakorolt nyomás révén éri el ezt a hatást. 

Ez az öngyógyítási folyamatot segíti elő, nagyon hasonló az akupunktúrához, amely az életenergia (Csí) áramoltatását segíti. Fontos tudni, hogy a kiváltó okot nem feltétlenül fogja megszüntetni, de a fájdalmat enyhíti.

Fülreflexológia

A fülön 6 reflex zóna található, amelyek a test különböző részeivel vannak összeköttetésben az idegrendszeren keresztül. Ezekre a pontokra gyakorolt nyomással fájdalmat lehet megszüntetni.

Te magad is elvégezheted, azáltal hogy ruhacsipeszt helyezel a füled adott reflexpontjára.

1 – Szív és fej

Ez a pont a fülcimpán található, tehát ha valamilyen fejjel vagy szívvel kapcsolatos fájdalmat tapasztalsz, helyezd a csipeszt a cimpádra.

2 – Arcüreg és torok

Ez a pont a fül alsó tájékán található. Kezeld a torokfájdalmat és az arcüreggyulladás okozta kellemetlenségeket erre a pontra kifejtett nyomással.

3 – Hát és vállak

A fül felső részére tett csipesszel enyhítheted a váll és a hát fájdalmait. Legalább 60 másodpercig kell kifejteni nyomást az adott részre.

4 – Belső szervek

A fül ezen része a belső szervekkel áll kapcsolatban. Fejts ki nyomást erre a pontra, ha valamilyen belső szervi fájdalmat érzel. Ha a fájdalom elviselhetetlen, orvoshoz kell fordulni.

5 – Emésztés

Ha erre a pontra fejtesz ki nyomást, nem csak megszüntetni, de megelőzni is tudod a fájdalmat. Hasi fájdalmak és görcsök megszüntetésében lehet segítségedre.

szt
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn