Hogyan Állj Le a Negatív Gondolkodással és Kezdd El Végleg Pozitívan Látni az Életet

Ez az 5 trükk, garantáltan pozitívabbá változtatja a gondolataidat hosszútávon, már azzal is sokat teszel magadért ha csak elolvasod…

Negatív gondolatok ellen: kiiktatás és felülírás pozitív gondolkodással!

1. Minden alkalommal, amikor negatív gondolatod támad, és rajtakapod magad, helyettesítsd azt pozitív gondolatokkal, hogy ellensúlyozd azt.
Például, amikor arra gondolok, hogy “Ma olyan nehéz napom lesz, mert ez, ez és ez van. Mindig csak a szokásos dolgok”, ehelyett azt gondolom: “A mai nap nagyszerű lesz, nagyszerű családom van, elég pénzem van, hogy kifizessem a számláimat, és egészséges gyerekeim vannak!”.

Apróság, de ez a kis gondolat megváltoztathatja az egész napra vonatkozó szemléletemet. Néha 3-4-szer is meg kell ismételnem, de akkor is működik.

Kérdezd meg magadtól…
Hogyan láthatom meg ebben a jót?
Tényleg igaz, amit gondolok?
Nagyobb ügyet csinálok belőle, mint amekkora valójában?
Mit mondanál a legjobb barátnődnek, ha ilyen gondolatai lennének?
Számít ez mostantól számítva 1 nap múlva, 1 év múlva vagy 5 év múlva?

Válaszolj ezekre a kérdésekre, amikor megpróbálod megváltoztatni a negatív gondolatodat, és ez segíteni fog abban, hogy egy pozitív gondolattal állj elő.

Megjegyzés: Lehet, hogy azt kérdezed magadtól, ahogy én is tettem: “bosszantó, hogy egész nap arról kell meggyőznöm magam, hogy ez egy jó nap”. Ez igaz, de meg kell értened ennek a mögöttes jelentését. Minél inkább elhiszed, hogy jó nap lesz, annál nagyobb az esélye, hogy azzá is teszed, és hogy a többi napod is ebből fakadóan sokkal jobb lesz, ha folytatod a pozitív hozzáállást. Egyre könnyebb lesz, napról napra…

ÉS: Arra is edzed az elmédet, hogy legközelebb már azelőtt elkezdj arra gondolni, hogy “ez egy jó nap lesz”, mielőtt még azt gondolnád, hogy “ez egy rossz nap lesz”!

2. Ne fejezd be a negatív gondolatot. Ne hagyd, hogy elidőzzön.
Ne engedd meg magadnak, hogy a negatív gondolatról álmodozz.

Ne is foglalkozz vele.
Ne indítsd el a kétségbeesés lefelé tartó spirálját.
Amikor elkezd egy negatív gondolatod lenni, állítsd le, és cseréld le. Szó szerint lehetetlen egyszerre két dologra gondolni, ezért csak a pozitívat válaszd!

Én például gyakran tudok arra gondolni, hogy “rossz anya vagyok emiatt, emiatt és emiatt”. És akkor hagyom, hogy ez a kétségbeesés, a szorongás és a rossz hangulat gödrébe csavarodjon.

Ehelyett ÁLLJ meg!
Ne szórakoztasd bele abba a gödörbe. Állj meg, és gondold azt, hogy “Nem vagyok rossz anya, hanem egy tanuló és fejlődő anya vagyok, és bár van hova fejlődnöm, sok mindent jól csinálok!”. És aztán sorold fel azokat a dolgokat, amiket jól csinálsz!

A szorongásom nagy része abból fakad, hogy azt gondolom, rossz anya vagyok. Az, hogy megtanulom kontrollálni ezeket a rossz gondolatokat, csökkenti a szorongásomat.

3. Ne pazarold az időt!
Ne pazarolj el órákat, amikor csak ülsz, hogy szétszedd az életed és lealacsonyítsd magad.
Foglald le magad azzal, hogy egy cél érdekében dolgozol, vegyél részt az életben és más emberekkel. Ne teremts környezetet a negatív gondolatoknak. Kezdj bele egy hobbiba vagy célba még ma! Ne hagyd, hogy a gondolataid elszabaduljanak.

4. Tápláld a boldog gondolataidat.
Ha van egy boldog gondolatod, tápláld azt.

Néha kimegyek otthonról, és arra gondolok, hogy “jól néz ki a hajam”. Akkor ezt a gondolatot azzal táplálom, hogy “a hajam tényleg jól néz ki, jó napom lesz, és jól érzem magam a bőrömben”.

Vagy néha arra gondolok, hogy “jó gyerekeim vannak, ma figyeltek rám” (sajnos ez a gondolat ritkábban fordul elő, mint szeretném). Ezt a gondolatot táplálhatnám azzal, hogy “jó anya vagyok, elég vagyok a gyerekeimnek”.

Tanuld meg felismerni a jó gondolataidat, és túlzásba vinni őket. Lehet, hogy elsőre butaságnak tűnik, de szeretni fogod magad érte.

Más dolgot is szeretek csinálni, amikor egy boldog pillanatban azt mondom magamnak, hogy “Boldog vagyok, és az élet jó!”. Az agyad ezt megjegyzi a következő alkalomra, és azt mondja, hogy boldog vagy! A kulcs az ismétlés!

5. Ismétlés, gyakorlás, adj magadnak időt.
Ne csüggedj, ha ez nem történik meg azonnal.

Légy türelmes magaddal; gyakorlás és idő kell hozzá. Átképezheted az agyadat, hogy pozitívabban gondolkodjon, és jobban a pozitívumokra összpontosítson.

Minél többet csinálod, annál természetesebb lesz az agyad számára. DE csináld mindennap. Még ha csak egy kicsit is. Tápláld a pozitív gondolataidat, és írd felül a negatív gondolataidat, mindennap! Az ismétlés az, ami szokássá és természetes gondolkodásmóddá teszi az agyad számára, míg a végén már a negativitás emléke sem marad benned soha, többé…

Érdemes elmentened ezt a cikket későbbre is, hogy mindig segítségedre legyen a jövőben az itt található tudás.

szf
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn