Hogyan Hozza Helyre az Ima a Testet És Lelket? A Tudósok Elmagyarázzák

Andrew Newberg, a Thomas Jefferson Egyetem tanára, bebizonyította, hogy az imádság és a meditáció valóban hatásos. Az Egyesült Államokban az alternatív kezelésekben a leggyakrabban alkalmazott orvosság az imádság.

Ha te is gyógyulni szeretnél, és keresed hozzá a megfelelő imádságot, akkor ez a Jézus ima neked való. Érdemes elmondanod napi szinten hogy igazán hatásos legyen.

A földöntúli hatalomba vetett hit az evolúció során létrejött túlélési stratégia, ezáltal pedig belevésődött az emberi agy struktúrájába. Ez nyugtató hatással van az egész emberi szervezetre, a jobb agyműködés titka pedig az összpontosításban rejlik.
Képalkotó berendezés segítségével kimutatták, hogy az imádkozás, vagy a meditáció javítja a szürkeállományt, és javítja az agynak azokat a részeit, amelyek a szürkeállományért felelősek. Az Istenhez szóló pozitív gondolatok megnyugtatják azokat az agyterületeket, amelyek a félelemért, és a dühért felelősek, és fokozza az együttérzést.

A kutatások alapján az is kiderült, hogy az Istenhez való kapcsolódás nem csupán a lelki jólétért lehet felelős, de erősíti az immunrendszert, és ezáltal védelmet nyújt a egyes testi problémák kialakulása ellen is.
Dr. Andrew a kísérletbe olyan személyeket vont be, akik memóriaproblémával küzdöttek. Állapotukat monitorizálták ima és meditáció előtt, ezután felmérték a változást a lelki tevékenységek után is. 8 héten keresztül naponta 12 percig tartott a felmérés, mely következtében csupa pozitív eredményekről számolhattak be az ima és a meditáció hatásával kapcsolatban.

Dr. Andrew meggyőződése szerint az ima vallástól függetlenül befolyásolja az agy struktúráját. Egy másik tanulmány alapján az is bebizonyosodott, hogy azok az egyének, akik mélyen vallásosak sokkalta hamarabb gyógyulnak fel a gondjaikból, és kevesebb tünettel rendelkeznek.
Azok, aki rendszeresen imádkoznak vagy meditálnak sokkalta egészségesebbek, kevesebb problémával kell megküzdjenek, mint a nem hívő emberek.

filantropikum




Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn