Idős Korban Is Hófehérek Maradnak a Fogaid, Ha Megismered a Tibeti Szerzetesek Fogápoló Titkát

Ha nagyon érdekelnek az ázsiai kultúrák, biztosan észrevetted már, hogy a narancssárga ruhákat viselő tibeti papoknak milyen ragyogó és hófehér a fogsora. Egy nagyszerű, mégis egyszerű fogápoló szert használnak, amelyet most te is megcsinálhatsz, csak 2 összetevőből.

A tibeti sós pasztát a következő recept alapján kell összerakni: szükséges hozzá egy fél csésze víz, és egy evőkanál durva só, amely lehet himalája, vagy akár nagyszemű tengeri só is.

Elkészítés: Az egy deci vizet forraljuk fel, ezután ha forr, húzzuk le a tűzhelyről és hagyjuk kicsit kihűlni. Majd rakjuk bele a sót, és erőteljesen mintegy 1 percig kavarjuk fel. A fehéres habot vegyük le a tetejéről, majd ezután egy fogkefét mártsunk bele a sós vízbe, és próbáljuk úgy csinálni, hogy rengeteg sókristály legyen a fogkefén.

Ezután dörzsöljük át a fogunkat. Ahhoz, hogy igazán fehérítő hatása legyen a fogkrémnek, minden reggel, este és evés után meg kell dörzsölnünk, de gyümölcsevés után tilos vele fogat mosni, mert a gyümölcssav fellazítja a zománcot, és megsérthetjük vele. Öblítésre is a sós vizet kell használni, fokozatosan a fogak egyre fehérebbek lesznek, és a fogíny is egészséges és erős lesz.

A sós víz elmulaszt minden gyulladást, leszámol a lyukakat okozó baktériumokkal, és a fogzománcot is egészségesebbé varázsolja idővel.

szt
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn