Igazán Különleges Vagy, Ha Ilyen Tulajdonságod Van! – Carl Jung Elemzése

Carl Jung elképzelése szerint a személyiségtípusokat egyszerűen meg lehet különböztetni a rájuk jellemző általános vonások által, így születnek a kategóriák: érzékeny-intuitív, extrovertált-introvertált, ítélkező-elfogadó és gondolkodó-érző. Azonban létezik egy 5. igazán ritka személyiségtípus is. Ha a cikkben leírt 8 pontból legalább 4 rád is jellemző, akkor bizony a különleges típusba tartozol!

1. Inspirálóak
Mivel egyfolytában van egy új ötletük és kiemelkedően idealisták, ez másokat is cselekvésre, alkotásra késztet.

2. Szorgalmasak
A más személyiségtípussal rendelkezők nagymértékben lusták, azonban ez rájuk abszolút nem jellemző. Egyfolytában arra törekednek, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki magukból, mert tudják, hogy a sikerért meg kell küzdeni.

3. Rendszeresen csak a lényeges dolgokra fókuszálnak
Ezek az emberek egyfolytában a lényegre fókuszálva könnyedén megoldják az eléjük táruló nehézségeket. Azonban ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogyan ők azt eltervezték, képesek egy vadi új oldalról megközelíteni a problémát.

4. Szűk baráti körük van
Barátaikat nagyon megválogatják, épp ezért kevés van nekik. Sok esetben az egyedüllétet választják a nagyobb társasági élet helyett, mert élvezik az egyedül töltött időt.

5. Együttérzőek
Az érzelmek fontos szerepet játszanak az életükben, bárki kérjen tőlük segítséget, ők egyfolytában rendelkezésre állnak. Könnyedén átérzik más helyzetét, ezért értékes tanácsokkal látnak el. Azonban ennek ára van, méghozzá az, hogy az érzelmin megterhelések miatt sokszor kimerülnek lelkileg.

6. Könnyedén kiigazodnak másokon
Szintén empatikusságukból adódóan könnyen olvasnak a többiek fejében. Egyből képesek kiszúrni, ha valaki hazudik, és pontosan tudják, hogy a környezetükben ki milyen ember valójában.

7. Igazi csodabogarak
Mikor egyedül lehetnek a maguk csendjében, szabadjára engedik az elméjüket, és így rengeteg jobbnál jobb, és kreatív gondolataik születnek.

8. Hisznek az ösztöneikben
Intuitív típus lévén megérzéseik sosem csalnak. Ha megészlelik, hogy akár valami negatív is történhet, rögtön megpróbálják kivédeni azt.

filantropikum
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn