Így Fogyhatsz Le a Legkönnyebben, a Csillagjegyed Alapján!

Kevés olyan ember van a Földön, aki ne kívánta volna legalább egyszer életében, hogy bárcsak ismerné a gyors fogyás titkát. A csillagjegyünk valószínűleg a hatékony súlyvesztés receptjéhez is tartogat 1-2 jótanácsot.

Oroszlán (július 23. – augusztus 22. )
Az Oroszlánok imádnak a középpontban állni. A legjobb fogyókúra számukra valamilyen csapatsport, mint például a kosárlabda. A közös játék során elégethetik az összes felesleges energiájukat és kalóriájukat a csillagjegy szülöttei.

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22. )
A csillagjegy szülötteinek legnagyobb előnye egyben a legnagyobb hátránya is: a perfekcionizmus. Könnyen felhagynak az életmódváltással, ha nem látnak gyors eredményeket, ám lehet, hogy pont ez motiválja őket arra, hogy még erősebben próbálkozzanak. A Szüzek számára fontos a napi rutin és rituálék, így jóval könnyebben megmaradnak a helyes úton, ha a napirendjükbe illesztik az egészséges életmód lépéseit, a testmozgást és az egészséges étkezést.

Mérleg (szeptember 23. – október 22. )
A Mérlegek nem szeretik az extrém dolgokat. A forradalmian új fogyókúrák és edzésmódszerek inkább riasztják őket, egyfolytában az arany középútra törekszenek. Olyan diétára és testmozgásra van szükségük, amit könnyen beilleszthetnek a napi rutinjukba. Hasznos, ha nem egyedül kell végigmenniük az életmódváltás rögös útján, hiszen a csillagjegy szülöttei igazi társasági lények, és fontos számukra, hogy legyen kivel megbeszélniük a tapasztalataikat.

Skorpió (október 23. – november 21. )
A Skorpiónak szüksége van extrém dolgokra akkor is, ha fogyásról van szó. Mindent vagy semmit a csillagjegy szülötteinek jelszava. Olyan sportot keressenek, ahol küzdőszellemüknek hasznát vehetik, például kick boxoljanak vagy válasszanak valamilyen harcművészetet. A diéták nem a csillagjegy szülötteinek valók, hiszen a fogyókúrában sosem egészséges, ha valaki túlzásba viszi. A Skorpiók számára az intenzív testmozgás a fogyás záloga.

Nyilas (november 22. – december 21. )
Az edzés nem a Nyilasoknak való, számukra olyan ez, mint a házimunka. Valamilyen aktívabb, kalandosabb mozgásforma illik a csillagjegy szülötteihez, például a sziklamászás, túrázás, lovaglás. Fontos számukra a szabad tér és a minél izgalmasabb környezet. Szeretik a változatosságot, könnyen elunják magukat, ha egyfolytában ugyanazt kell csinálniuk. Azonban ha megkapják az ingereket, melyekre szükségük van, biztosan megmaradnak az egészséges életmód mellett.

Bak (december 22. – január 19. )
A csillagjegy szülöttei kiemelkedően szigorúan veszik az életmódváltást is, nem okoz számukra problémát, hogy betartsák a rendszert. Ha azt kívánja a fogyókúra, több zöldséget esznek és lemondanak az édességről, mert ők semmit sem vesznek félvállról. A Bakok számára nagy segítség, ha a munkahelyükön van konditerem, hiszen ők igazi munkamániások, nem szeretik, ha rengeteg időt elvesz a testmozgás a feladataiktól. Ezért számukra értékes lehet, ha a munkába járásnál áttérnek a kerékpározásra vagy futásra, így ezzel is időt spórolnak.

Vízöntő (január 20. – február 18. )
A csillagjegy szülöttei nemcsak ismerik, de alkalmazzák is a legújabb fogyókúrás trendeket. Ám individualizmusuk nem hagyja, hogy bármit ugyanúgy csináljanak, mint a többiek, ezért biztosan újítanak valamit az eredeti terveken. Kombinálják művészi mozgásformákkal, például tánccal az új étrendjüket, és garantáltan nem adják fel egy hónap után az új életmódjukat.

Halak (február 19. – március 20. )
A Halak számára a testmozgásnak csupán akkor van értelme, ha az szellemileg is stimuláló. Legalább annyit törődnek a testi egészségükkel, mint a lelkükkel. Mivel szeretik a természetet, ezért a gyaloglás közben végzett meditáció megfelelő választás számukra, de a jóga, tai chi is olyan mozgásformák, melyek segítik a fogyást, és kielégítik spirituális igényeiket is.

Kos (március 21. – április 19. )
A Kosok számára a legjobb motiváció a folyamatos testedzés és az étrend betartására a verseny. A csillagjegy szülöttei imádnak belevágni az életmódváltás-projektbe, ám a neheze utána következik számukra. A versenyszellemük ébren tartása viszont segíthet, hogy meg is maradjanak az úton. A legjobb tehát, ha nem egyedül, hanem egy barátjukkal vagy családtagjukkal együtt vágnak bele az életmódváltásba.

Bika (április 20. – május 20. )
A csillagjegy szülöttei igazi hedonisták. Lassan lendülnek bele, ám módszeresen és kitartóan haladnak a céljuk felé. A folyamatos testmozgással nem létezik problémájuk, ám mivel szeretik az édes és gazdag ételeket, az egészséges étrend megtartása komoly kihívás a Bikák számára. Válasszanak olyan edzőtermet, ahol extra szolgáltatások is vannak, így a soványabb falatokért szaunával vagy kiadós masszázzsal kárpótolhatják magukat.

Ikrek (május 21. – június 20. )
Az Ikrek imádnak menni, menni, menni. Ez azt jelenti, hogy nincs szükségük bonyolult edzéstervre, elég egy kiváló futócipő, hiszen számukra a futás a legjobb testmozgás. Természetesen sosem egyedül kerekednek fel, egyfolytában több edzőtársat gyűjtenek maguk köré. Kiváló társaságban pedig csupán úgy repülnek a kilométerek, így a csillagjegy szülötteiről is olvadnak a kilók.

Rák (június 21. – július 22. )
A Rákok igazi otthonteremtők, így számukra nem az edzőteremben, hanem a konyhájukban kezdődik az életmódváltás. A napi menüjük átalakításával vághatnak bele leghatékonyabban a fogyókúrába. Rengeteget segít, ha a családi étkezéseket is az ő étrendjükhöz igazítják, és mindenki részt vesz az új, egészségesebb életmód kialakításában. A Rákoknak igazán szükségük van a család és a barátok támogatására.

reader’s digest
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn