Így készíthetsz 100%-ban természetes házi tusfürdőt vadgesztenyéből… Nem is gondolnád hogy ezen kívül még mennyi mindenre lehet használni

A továbbiakban titkos trükköket olvashatsz a vadgesztenye felhasználásához, még te is elcsodálkozol majd hogy mennyi mindenre is lehet használni…

Fogmosáshoz – a porrá zúzott gesztenye segít a fogínybetegségék elkerülésében, és néhány árnyalattal fehérebbé varázsolja a fogainkat. Hámozzuk le a gesztenye külső barna héját, ezután a belső részét szárítsuk meg, és őröljük porrá.

Fürdővízbe – keverjünk el 1 evőkanál gesztenyeport fél liter vízben, és hagyjuk ázni egy éjszakán át. Másnap forraljuk fel, szűrjük le, és a keletkezett főzetet öntsük a fürdővízhez. Serkenti a vérkeringést, rugalmassá, és fiatalosabbá varázsolja a bőrt.

Mosáshoz – a gesztenyeport alkalmazzuk mosáshoz, olyan hatása van, mint a közkedvelt mosódiónak. Kiváló bőrápoló, pont ezért, ha kézi mosáshoz használjuk, még ezt a hatását is élvezhetjük.
Hajmosáshoz – egy hónap rendszeres használat után, a gesztenye helyreállítja a normális faggyúműködést, meggátolja a hajhullást, és serkenti a hajnövekedést.

Arctisztító – keverjünk el 2 evőkanál gesztenyeport, annyi vízzel, hogy egyenletes masszát kapjunk belőle. Masszírozzuk be vele az arcbőrünk, majd tíz perc múlva langyos vízzel mossuk le.
Tusoláshoz – gesztenyepor, víz, és néhány csepp illóolaj keverékéből készítsünk tusfürdőt. Jobban tisztít, és jóval egészségesebb, mint a bolti változata.

Főzéshez – ehhez kizárólag ehető gesztenyét, vagyis szelídgesztenyét használhatunk. Kávépótlóként, vagy sütemények elkészítéséhez kiváló lehet a szelídgesztenye pora.
Levéltetvek ellen – egy edénykébe tegyünk tíz evőkanál gesztenyeport, és tíz evőkanál vizet, ezután forraljuk húsz percen keresztül. Mikor kihűlt, szűrjük le, és töltsük egy szórófejes flakonba.

Masszírozáshoz – számos masszírozó krém alapanyagaként használják. Leginkább azoknak ajánlott, akik idegi gyulladással, vagy köszvénnyel küzdenek.
Molyok ellen – egy zacskóba tegyünk gesztenyéket, és akasszuk be a szekrénybe. Pár darab gesztenyét a konyhaszekrény polcára is tehetünk.

hiszed. com
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn