Így változtatta meg az életem a 30 napos gyömbérkúra!

A gyömbér egy igazán kivételes növény, amelyet már hosszú ideje használnak a különféle pozitív hatásai miatt. Ősidők óta használják fájdalom és emésztési gondok kezelésére, sőt sok mai tanulmány is igazolja az egészségre gyakorolt hatásait Használhatod frissen, italokba mixelve, teaként vagy szárított formában…

Javítja az emésztést
A shogaol és a gingerolok segítségével, amelyek a gyömbér fő hatóanyagai, képesek emésztést fokozni. Ezenkívül ezek a vegyületek elősegíthetik a nyál és az epe termelését, és stimulálhatják fehérjebontó és hasnyálmirigy zsírbontó enzimeinek aktivitását. Továbbá növelhetik a tápanyagok felszívódását, mivel csökkentik az emésztőrendszeri gyulladást és az irritációt.

Az étkezés előtt 1-2 gramm gyömbért fogyasztva jelentősen csökkentheti az emésztési zavarokat. Ha fogyasztod, megakadályozhatod a gázképződést, a puffadás, a székrekedés és a gyomorgörcsöket.

Csökkenti a gyulladást

Mint minden gyulladáscsökkentő, a gyömbér gátolhatja a gyulladáskeltő enzimet (ciklooxigenáz-2), ezáltal enyhítve a fájdalmat ízületi gyulladásos esetekben. A tudósok a közelmúltban elvégezték egy tanulmányt, amely kimutatta, hogy a gyömbérkivonat hatása összehasonlítható a diclofenac-éval, amely gyulladáscsökkentő szer, amit az ízületi gyulladás kezelésére használnak.

Enyhíti a fájdalmat

A gyömbér azonnali fájdalomcsillapítást jelenthet intenzív menstruációs görcsök esetén.
Ráadásul a gyömbér enyhíti az intenzív edzés okozta fájdalmakat is. Nevezetesen, javíthatja a gyulladt izmok oxigénellátást és véráramlását, ezáltal csökkentve a fájdalmat.

Támogatja az agy egészségét

A gyömbér fogyasztása javíthatja a kognitív funkciókat is, mivel csökkenti a gyulladást és az oxidatív stresszt az agyban.

Sok tanulmány igazolta, hogy 800 mg gyömbér naponta 8 héten át javította a figyelmet és a memóriát a középkorú asszonyok körében.

Csökkenti a rossz koleszterinszintet

Segíthet a zsírok metabolizmusát és a vérzsír szintjének csökkentését. Egy tanulmány szerint azoknál, akiknél magasabb lipidszintet mértek és naponta 45 g gyömbért fogyasztottak be 45 napon keresztül, sokkal alacsonyabb rossz koleszterinszintet és triglicerid szintet mértek a kísérlet után, mint a gyömbért nem fogyasztó kontrollcsoportban.

Így lehet használni:

Azért, hogy mindezeket az előnyöket teljesen kihasználhassuk, a gyömbér fogyasztását be kell vezetnünk a napi étrendünkbe, legalább 30 napig. Például használhatjuk a gyömbért saláták, húsok vagy desszertek, illetve italok ízesítésére.

Gyömbéres teát is készíthetsz, amelyet reggelente érdemes üres gyomorra meginni.
Először tégy oda egy csésze vizet forrni, ezután adj hozzá 4-6 vékony nyers gyömbér szeletet. Majd lassú tűzön még kb. 15 percig főzd. Öntsd ki a teát és ízesítsd nyers mézzel.

hiszed. com
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn