Igyál Meg Minden Reggel Éhgyomorra 1 Pohár Vizet – Elképesztő Dolog Fog Történni!

A japán vízterápia nagyon híres a felkelő nap országában – a japán emberek évszázadok (ha nem több ezer éve) óta ismerik ezt az egyszerű gyakorlatot, és használják számos egészségügyi probléma gyógyítására, kezdve a fejfájástól teljesen a súlyos problémákig.

Mindannyian tudjuk, hogy a víz nélkülözhetetlen az élethez és annak előnyei tagadhatatlanok az egészségünkre, mivel minden szervünknek vízre van szüksége a zavartalan működéshez. Miért nem használjuk ki ezt a fontos, hatékony és egészséges elemet, amit a természet kínál nekünk, és ami szinte mindenkinek a rendelkezésére áll? Hajlamosak vagyunk arra, hogy túlbonyolítsuk a dolgokat, amikor arra kerül sor, hogy gondoskodjunk a testünkről, miközben pár egyszerű lépéssel hosszú távon karbantarthatjuk az egészségünket. Ennek legegyszerűbb módja az, ha elég vizet iszunk reggel éhgyomorra.

A vízzel történő kezelést egy japán orvosi társaság 100 százalékban sikeresnek találta számos betegség gyógyításában. A japán hagyomány szerint az éhgyomorra történő vízivás gyakorlatát folyamatosan kell végezni, és különféle időkeretet ír elő az eltérő állapotok kezelésére, javítására vagy megőrzésére. Fejfájás, izomfájdalmak, szívrendszeri gondok, ízületi gyulladás, gyors szívverés, epilepszia, felesleges kövérség, bronchitis asztma, tuberkulózis, agyhártyagyulladás, vese és a vizelet betegségei, hányás, gyomorhurut, hasmenés, aranyér, cukorbetegség, székrekedés, mindenféle szembetegség, méhrák és menstruációs zavarok; fül-orr-gégészeti megbetegedések … minden gyógyítható vízzel a japánok szerint.

Hogy hány napig szükséges a vízkezelés, az egészségügyi problémától függően különféle – bizonyos esetekben hosszabb ideig tart, mint máskor, de ha csupán vízzel tudjuk gyógyítani a komoly problémákat, akkor meg kell értenünk, hogy nem működik egyik napról a másikra! Pár példa a különféle betegségek vízzel történő kezelési hosszára:

-Magas vérnyomás – 30 nap
-Gyomor – 10 nap
-Cukorbetegség – 30 nap
-Székrekedés – 10 nap
-Rák – 180 nap
-Tuberkulózis – 90 nap

A víz alapjáraton kimossa az összes méreganyagot a szervezetből, és megtisztítja a veséket és a maradék szervet. Minél gyakrabban megyünk a mosdóba annál jobb, mivel így ürül ki az összes hulladék a testünkből. Minél több vizet iszunk, annál tisztább lesz a szervezetünk. A számos víz ivása volt mindig is az egyik titka a ragyogó bőrnek. Az ivóvíz szintén javítja az új vérsejtek, valamint az izomsejtek termelését, és segít a kilók leadásában is.

A víz tisztítja a vastagbelet, és javítja a gyomor esélyeit, hogy felszívja a tökéletes tápanyagokat. Egy jobb emésztési rendszer automatikusan gondoskodik rengeteg más dologról. Ha számos vizet iszunk, az mozgásra készteti a beleket, ezért egy pohár víz éhgyomorra segít szabályozni a tápcsatornát, és megtisztítja a szervezetet bármilyen hulladéktól. A kiszáradás az egyik fő oka a fejfájásnak és egyéb kellemetlen élménynek, így a rengeteg vízivás segít megelőzni a kiszáradást, ezért a fejfájást is.

A kiszáradás tünetei közé tartoznak:

-Fokozott szomjúság
-Szájszárazság és duzzadt nyelv
-Gyengeség
-Szédülés
-Heves szívdobogás (érzés, hogy a szív ugrál, vagy lüktet)
-Lomhaság
-Ájulás
-Képtelenség az izzadásra
-Csökkent vizeletmennyiség

Mi ez a kezelés, és hogyan kezdjem?

Ahogy reggel felébredsz, még a fogmosás előtt igyál 4-szer 160 ml (4 pohár) vizet. Mosd meg a fogadat, de utána 45 percig nem szabad enni vagy inni semmit. 45 perc múlva normálisan ehetsz és ihatsz. 15 perccel a reggeli, az ebéd és vacsora után ne igyál vagy egyél semmit 2 órán keresztül. Azok, akik idősek vagy betegek, és nem tudnak meginni 4 pohár vizet, az elején kezdhetik egy kevés vízzel, és fokozatosan növelhetik 4 pohárra reggelente.

Egy hasonló hagyomány Indiában is ismert. Szanszkritül a gyakorlatot “Usha Paana Chikitsa”-nak nevezik, melynek durva fordítása: “Kora reggeli vízkezelés”. A különbség az, hogy az indiai (ajurvédikus) változat 1, 5 liter víz ivását ajánlja éhgyomorra. Szóval, igyál számos vizet, és maradj egészséges!

Life Advancer, Dr. Tiszta Víz – A legcsodálatosabb természetes gyógyszer
Gardalits János – Nagy Ágnes

Újvilágtudat
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn