Izzadás ellen az 5 legjobb, tesztelt házi módszer

Habár rengeteg módszerrel harcolhatunk az izzadás és a kellemetlen szagok ellen, megeshet hogy ennek ellenére is gyakran veszünk észre nedves foltokat a ruháinkon, amelyek finoman szólva, kicsit sem rózsaillatúak. Ezek általában sportolás közben, stressz, vagy a hőség miatt jelentkeznek. Most megmutatjuk, hogy mit tehetsz ez ellen a kellemetlen jelenség ellen.

1. Antibakteriális szappan
Ha már érezni kezdted az izzadtságszagot, de nincs lehetőséged lezuhanyozni, akkor mosd meg a hónaljadat antibakteriális szappannal. Ez letisztítja a a kellemetlen szagot okozó baktériumokat.

2. Hidrogén-peroxid
A hidrogén-peroxid egy fertőtlenítőszer, amely eltávolítja a baktériumokat és megakadályozza a kellemetlen szagok kialakulását. Fél pohár vízhez adj hozzá egy teáskanálnyit, ezután a keveréket vidd fel a tiszta és száraz hónaljadra reggelente.

3. Szódabikarbóna
Ha fontos számodra, hogy csak természetes használj, akkor szódabikarbóna egy izzadásgátló lehet számodra. Vidd fel az enyhén nedves bőrödre, ezután a felesleget töröld le. Ha pedig hosszú nap áll előtted, akkor a következő keverék megoldja a problémádat: 2 teáskanál szódabikarbóna, 1 teáskanálk só, 1 teáskanál cukor, 1 liter víz. Ebből igyál meg reggel egy pohárral. Ha nem bírod egyszerre meginni, akkor kisebb adagokban is elfogyaszthatod.

4. Tölgyfakéreg
A tölgyfakéreg patikákban is kapható, és hihetetlenül hatásos izzadás ellen. Készíthetsz belőle főzetet, amellyel zuhany után lemoshatod a hónaljadat, de akár le is fagyaszthatod. Ebben az esetben reggelente kell bedörzsölni vele a bőrödet.

5. Alunit
Az alunit kristály egy természetes izzadásgátló. Nincs szaga, és nem hagy foltot a ruhákon. Ennek az ásványnak fertőtlenítő és antibakteriális hatása van. Emellett összehúzza az izzadtságmirigyeket, így eltüntetve a kellemetlen szagot. Nedvesítsd be a kristályt és dörzsöld a hónaljadhoz, az eredmény nem marad el.

hiszed. com
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn