Jóga kezdőknek: napi néhány perc jóga távol tartja a felesleges kilókat

A jóga mindig is ismert volt arról, hogy kiválóan alkalmas a fogyásra és a jó egészség létrehozására. Számos előnye van, például javítja a fókuszt és a koncentrációt. A jóga elég gyors hatású, és számtalan pozíciót lehet gyakorolni. Íme néhány olyan jógamozdulat, amelyet a kezdők is könnyen megcsinálhatnak…
 
Végezd őket minden nap és az eredmények sem fognak elmaradni!
 
1. Fa póz
Ez a póz egyensúlyt biztosít és erősíti a törzsedet, ezért megfeszítheted a hasizmaidat. Úgy kell állnod, hogy a lábaid vállszélességben legyenek egymástól. A bal lábadat fokozatosan hozd fel, hogy a lehető legmagasabbra, a jobb combodra támaszkodjon. Tartsd a pozíciót 30 másodpercig, majd ismételd meg.
 
2. Fél előrehajlás
A combizom, a hát és a csípő feszül meg, amikor ezt a jógapózt végzed. Hajlítsd előre a hátad alsó részét, a hátadat tartsd egyenesen, és közben szívd be a levegőt hogy érezd, a köldököd mélyen beássa magát. Tartsd a pozíciót 30 másodpercig.
 
3. Felfelé néző kutya
A mellkasodon kell feküdnöd, a karjaid legyenek behajlítva, a kezeid pedig a föld felé fordulva. Ezután told fel a törzsed úgy, hogy a karjaid egyenesen a vállaid alatt legyenek. Ezután a térdet és a csípőt is fel kell emelned a talajról, így a tested egyenes vonalban lesz. Tartsd a pozíciót legalább 30 másodpercig szintén, és ismételd meg.
 
4. Csónakpóz
Ez a póz jót tesz a hasizmoknak. A lábaidat egyenesen kell felemelned, a hátad pedig 60 fokos szöget kell, hogy zárjon be a padlóval. Ebben a pózban csak a feneked érinti a padlót. A kezeidet tartsd egyenesen, és érintsék a térdeid oldalát.
 
5. Istennő póz
Ez a póz megedzi a csípődet, és mind közül a legintenzívebb. A lábaid legyenek széles terpeszben, majd kezdj el mélyen behajolni, 90 fokos szöget zárva be a padlóval. Ez növeli a combjaid rugalmasságát és feszessé teszi őket.




Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn