Kíváncsi vagy ki kedvel téged? Ezzel az egyszerű pszichológiai trükkel gyorsan megtudhatod

Ha ki akarod deríteni, hogy valaki kedvel-e téged, adok egy gyors tippet: mondj egy rendkívül rossz viccet. Ha valaki nevet, akkor ő valószínűleg kedvel téged.

De hogyan érheted el hogy valaki kedveljen téged? Szerencsére erre is van két nagyon hatásos és mégis szuperegyszerű pszichológiai trükk. Ezek rendkívül hatékonyak. Az elsőn meg fogsz lepődni mennyire jól működik…

1. Ha valakivel négyszemközt beszélgetsz és elkezdesz neki valami jót mondani egy harmadik személyről aki nincs ott, azt a jó dolgot az illető tudat alatt hozzád fogja kapcsolni. Például ha azt mondod hogy; “Józsi nagyon jófej” vagy “Krisztina olyan gyönyörű”, akkor az a személy, akivel beszélgetsz ezeket a jó tulajdonságokat neked fogja tulajdonítani.

2. A Ben Franklin-effekt: az emberek jobban kedvelnek téged, miután szívességet tettek neked, különösen ha ez csak egy nagyon kicsi és egyszerű szívesség. Ez lehet például olyan apróság is, mint például amikor megkérsz valakit, hogy fogja meg az italod.

Az a személy, akinek ezt mondod, pozitívabban fog hozzád viszonyulni, miután ezt a kis feladatot elvégzi neked, mert az agya automatikusan azt fogja feltételezni, hogy azért tett szívességet neked mert kedvel téged. Ezek a trükkök bár egyszerűek, de a tudatalattira hatnak és segítenek a pozitív asszociációk kialakításában.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn