Kövirózsa: A Titkos Magyar Gyógynövény!

A kövirózsa alapjáraton hegyi növény, de mivel mostanra már “háziasították” remekül érzi magát sziklakertekben, házak falain, háztetőn és cserépben is. Próbáld ki, keress számára egy kedvező helyet, és meglátod, nagyon gyorsan fog szaporodni, növekedni.

A száraz, megviselt bőr kiváló ápolója lehet. Márciustól októberig szedhetjük a friss leveleit, ilyenkor nagyon gyorsan regenerálódik, és hajtja az új leveleket. A mandalaszerű alakzatban elhelyezkedő, hegyes végű húsos levelek virágoznak is, középen egy kb. 20-30 cm magas száron apró kis rózsaszínes virágok jelennek meg.

Kiválóan gyógyítja a bőrirritációt, éppen ezért a téli hideg miatt, vagy a mosogatás következtében megviselt kezeinket is ápolhatjuk a segítségével.
Gyulladáscsökkentő, antibiotikus, vízhajtó, nyugtató, bőrregeneráló, és görcsoldó hatása van.
Nagyon hatásos az ekcémás bőrre is, szedjünk le egy-két friss, húsos levelet, ezután közvetlenül a bőrre, az ekcémás rész széleit kenegessük be a friss lével. Idővel látni fogjuk, amint visszahúzódik, ezután pedig teljesen eltűnik az ekcéma.

De használhatjuk más bőrproblémák enyhítésére is, pattanásokra, időskori foltokra, szeplőkre, hegesedésre, striákra, égési sérülésekre.

A kövirózsa belsőleg is alkalmazható vesebetegség esetén, fül-, vagy fogfájásra, idegi rendellenességekre, hasmenésre, láz esetén, aranyérre, bélparaziták ellen.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn