Nehezen emésztesz meg valamit lelkileg? Próbáld ki ezt a mentális diétát

Minden, amit megeszünk, hatással van a testünk működésére. Pozitív vagy negatív irányban, de nagyban befolyásolja az élettani folyamatokat. Amikor túl sokat eszünk, vagy nem minőségi ételt fogyasztunk, akkor testünket mérgezzük, gyomorrontást kapunk és szervezetünk próbál megszabadulni mindattól, ami számára káros.

De ugyanez érvényes a lelki folyamatokra is?
Igen! Mindaz, amit szellemileg befogadunk, hatással van lelkiállapotunkat. Minden, amit olvasunk, amit meghallgatunk, a beszélgetéseink, a rádió, a televízió, a könyvek, befolyásolja gondolatainkat, az hat a tudatalattinkra, az elvárásainkra, az értékeinkre, a hitünkre, és legvégül: emberi lehetőségeinkre. Az emberek közötti különbség abból adódik, hogy mivel táplálják szellemüket. Ugyanúgy kell tápláljuk szellemünket, ahogyan a testünket. Óvatosan! A szellemi táplálékainkra is oda kell figyelnünk. Minden egyes dolog, amit teszünk, pozitív vagy negatív beépül tudatalattinkba.

Melyek a szellemi táplálékok?

1. Az első számú szellemi táplálék az olvasmány. Az olvasás rettentő fontos. Próbáljunk meg olvasni minimum napi 1 órát átlagban! A felmérések szerint napi 1 óra – 2-3 éven át -, és témánkban hozzáértők leszünk. Kutatások bizonyították, hogy az átlag amerikai évente még 1 könyvet sem olvas el. Hogy Az amerikai kontinens felnőtt lakosságának 58 %-a soha a kezébe nem vesz egy szakkönyvet, miután befejezte a gimnáziumot. És később nem értik, hogy miért maradtak le.

2. A szellemi táplálékok sorában a következő: hallgassunk szalagokat! Az audiokazettás tanulás felfedezését a legnagyobb előrelépésnek tartják az oktatás történetében a nyomtatás feltalálása óta. Az audiokazettás tanulás a világ legnagyobb szellemeit gyűjti össze. Tehát hallgassunk kazettákat, és ne pazaroljuk el az időt vezetés vagy sétálás közben.

3. Váljunk élethossziglani tanulókká! Míg tanulunk és fejlődünk, elevenek maradunk fizikailag is, szellemileg is. Vegyünk részt továbbképzéseken! Legjobb módja ennek az, ha területük legjobb szakembereitől tanulnak. Próbálják elkerülni az olyan oktatót, aki csupán könyvből merítette tudását! Igazi szakértők kurzusain vegyenek részt, szemináriumokon! Több információhoz juthatnak egy 1-2 napos szeminárium alatt olyan oktatóktól, akik 20-30 évet töltöttek el az információ összegyűjtésével, mint egy egész egyetemi kurzus alatt. Legalább 4-et javasolok évente. Egy olyan világban, ahol az átlagember soha nem vesz részt tanfolyamokon, az emberek 90 %-a az egyetem befejezése után nem tanul tovább.

A tudás ma sokkalta fontosabb, mint bármi más. Minél több tudással rendelkezünk, annál több tudást tudunk olyan cél szolgálatába állítani, amely másokon is segít, és amely előbbre visz bennünket és társainkat. Minél több a tudásunk, annál nagyobb az önbecsülésünk, annál stabilabbak, határozottabbak és biztosabbak lehetünk. Társadalmunkban a legbizonytalanabb emberek azok, akik abbahagyták a tanulást és a fejlődést. Addig, amíg tanulunk, fejlődünk, és új dolgokkal tápláljuk szellemünket, állandó lesz a motivációnk, pontosan úgy, mintha pszichológiai vitaminokat ennénk. Amint abbahagyjuk a fejlődést, elkezdünk stagnálni. Ha elkezdünk stagnálni, csökken az önbecsülésünk, csökken az energiaszintünk, romlik az egészségi állapotunk, hajlamosak leszünk a betegségekre stb.

4. A megfelelő emberekkel vegyük körül magunkat. Az életünk összes hatásának körülbelül 85-95 %-a szuggesztív befolyás eredménye azon emberek részéről, akikkel kapcsolatban vagyunk. Minél szorosabb kapcsolatban vagyunk az emberekkel annál inkább hatással vannak gondolatainkra és a jövőnkre. A kérdés: kivel azonosulunk Ha sikeresek szeretnénk lenni, akkor gyűjtsük magunk köré az embereket az írásaikon, kazettáikon és tanfolyamaikon keresztül akikkel azonosulunk! A másik dolog az, hogy fel kell kutatni és kapcsolatba kell kerülni a győztesekkel. Ha a vesztesekkel töltjük az időt, mi magunk is vesztesek leszünk. David McLan úgy találta, hogy életünk kudarcainak 99 %-a összefüggésben áll olyan emberekkel, akik stagnálnak, nem haladnak előre.

Átvesszük beállítódásukat, értékeiket, hitüket, elvárásaikat. Még az önképüket is. Ha a rossz emberekkel azonosulunk, a kritizálókkal, a cinikusokkal, a lustákkal, az idejüket elfecsérlőkkel, pontosan ugyanolyanok leszünk, mint ők. Mindannyian hajlamosak vagyunk arra, hogy kaméleonok legyünk. Felvesszük a körülöttünk lévő emberek magatartását Tartsuk távol magunkat a vesztesektől! Kerüljük el a reményteleneket! Kerüljük el a rossz embereket, mivel ezek az emberek lehúznak bennünket.

5. A mesterkapcsolat. Ez azt jelenti, hogy környezetünkből kiválasztunk 1, 2 vagy több személyt, akiket csodálunk, akik pozitívak, akik érdeklődők és ambiciózusak. És elkezdünk összejárni velük minimum hetente 1-szer. Hozzuk össze a pozitív személyiségek energiáját és konstruktivitását.

6. Minden napot kezdjünk jól. A napnak 2 szakasza van, amikor tudatunk a legpihentebb és tudatalattink a legéberebb. Ezeket az időszakokat tehát kulcsprogramozó lehetőségként kell használnunk. Új információk bejuttatására. Mielőtt álomba merülnek, táplálják szellemüket olyan üzenetekkel, amelyek összhangban vannak a másnap elérendő céljainkkal, vágyainkkal! Hiszem, hogy holnap nagyszerű napom lesz.
Felkelek reggel, és csodásan érzem magam. ” És amikor reggel felkelünk, az első, amit mondunk, az első gondolat, amit beprogramozunk a tudatalattinkba, az, hogy: „Csodásan érzem magam! és elmondjuk 2-szer, 3-szor, 4-szer, 5-ször. A tudatalattink nem képes különbséget tenni valóságos tény és élénk képzelet között. Ha ismételgetjük: „Remekül vagyok! ”, A tudatalatti elhiszi, hogy tényleg remekül vagyunk, és ad egy energialöketet, amely felébreszt, és kitisztítja agyunkat, még mielőtt kávét ittunk volna.

7. Minden reggel vegyük sorra céljainkat! Vegyük sorra céljainkat minden reggel! Nézzük meg, hol állunk, és mi a célállomásunk! Gondoljuk végig, mert amikor sorra vesszük céljainkat, akkor beprogramozzuk azokat a tudatalattinkba!

8. Dobjuk el a múlt címkéit! Ne engedjük meg soha senkinek, hogy arról beszéljen, hogy milyenek voltunk régen! Helyesbítsünk, hogy igaz hogy a múltban olyan voltam de az most nem jellemző rám.
Bármi, amit képzeletünkben tudunk tartani rendszeresen, azt elérhetjük és megvalósíthatjuk. Azzá válunk, amire gondolunk. Egyedüli dolgunk az, hogy világosan határozzuk el, milyen emberré szeretnénk válni, mit szeretnénk birtokolni, milyen célt akarunk elérni. És biztosítsuk szellemünk rendszeres táplálását nap nap után, hétről hétre, óráról órára, szavakkal, képekkel, fantáziával, ötletekkel, gondolatokkal, melyek összhangban vannak céljainkkal és ideáljainkkal! Arra gondoljunk, amit szeretnénk, ne arra, amit nem szeretnénk! És minden lehetséges számunkra.

filantropikum
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn