Melyik Hónapban Érdemes Házasságot Kötnöd, Hogy a Dolgok a Lehető Legjobban Alakuljanak? Az Asztrológia Segít

A népi hiedelmek szerint minden hónap mást és mást jelent az ifjú pár jövőjére nézve, egyesek hónapoknak több, eltérő jelentést is tulajdonítanak, de a következők a legnépszerűbbek a néphiedelmekben.

Azt mondják, hogy ha januárban házasodsz, özvegység vár rád. Ha februárban tesztek fogadalmat, egy életen át támogatni fogjátok egymást. Ha márciusban házasodtok, az otthonotok nem lesz túlzottan védett a problémáktól. Az április házasságkötés változásokkal teli házaséletet ígér.

Ha májusban keltek egybe, rengeteg idegen beleavatkozik a kapcsolatotokba. A júniusi frigy hosszú és békés életet ígér. Ha a virágok hónapjában, júliusban van a nagy nap, akkor a házasságotok tele lesz édes emlékekkel. Ha augusztus hevében ülitek meg a lakodalmat, akkor örökre egymás társai és barátai maradtok. A szeptember aranyló fényében kötött házasság zavartalan és békés lesz. Ha az októbert választjátok, rengeteg akadályt kell leküzdenetek ezután.

Ha a ködös novemberben mondjátok ki az igent, akkor megnyertétek a főnyereményt, mert a szerencse egyfolytában jelen lesz a házasságotokban. Ha december hidegét választjátok erre az alkalomra, a szerelem csillaga évről évre fényesebben ragyog ezután fölöttetek. Tehát a házasságkötés szempontjából legalkalmasabb hónapok a: február, június, július, augusztus, szeptember, november és december.

A nap kiválasztása:
Ha a hónap már megvan, még ki kell választanod egy napot, és ebben is segítünk.
Egy régi hiedelem szerint: „Hétfő a vagyonért, kedd az egészségért, szerda mindenki számára a legkedvezőbb, csütörtök a veszteségért, péntek a keresztségért, a szombat egyáltalán nem szerencsés. ”

A vasárnapot, amely az Erzsébet-korban az esküvők napja volt, már régen nem gondolják megfelelő napnak. Ez két okkal magyarázható – a puritánok befolyásával, és azzal a hittel, hogy a vasárnap inkább a hódolat napja, mint az esküvőké. Semmiképpen sem szabadna nagyböjt vagy más vallásos böjt ideje alatt házasságot kötni, sem karácsony vagy húsvét napján, vagy vasárnap.

twice
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn