Melyik Történelmi Korban Kellett Volna Születned? A Csillagjegyed Alapján!

Igazából senki sem szeretne visszatérni az időben egy olyan korba, amikor a nők még nem szavazhattak és híján voltunk az elektromosságnak. Ám álmodozni szabad, és a korábbi történelmi időszakoknak is lehet olyan aspektusa, ami vonzóvá teszi azokat. A trend, a zene, a kultúra. De mit mondanak a csillagok, mely történelmi korban kellett volna születnünk?

Oroszlán (július 23. – augusztus 22. )
A viktoriánus korszak 1837-től 1901-ig tartott. Viktória királynő uralkodása olyannyira meghatározta ezt a századot, hogy róla nevezték el ezt a drámákkal, szövevényes kapcsolatokkal és látványos ceremóniákkal tűzdelt időszakot. Ez volt az opera, a balett, a költészet virágkora, illetve a vasúthálózat kiépítésével az utazás könnyebbé vált, mint valaha. A dráma és látványos érzelmek iránt olyannyira rajongó Oroszlánnak ez az ideális történelmi kor!

Szűz (augusztus 23. – szeptember 22. )
A Szüzek egyfolytában keményen dolgoznak. Folyton újabb és újabb dolgokat találnak ki, hogy a munkát jóval gyorsabbá és hatékonyabbá tegyék. Az 1990-es évek innovációkban és technikai újításokban kiemelkedően gazdag évtized volt. Gondoljunk csupán az internetre, a Microsoft Word és az email elterjedésére. Ráadásul öltözhettünk úgy, mint Cher, de nagy méretű pólókat és bő farmereket is felvehettünk flanelinggel a derekunkon. Ráadásul soha annyira nem volt még vibráló a zenei élet, mint a kilencvenes években!

Mérleg (szeptember 23. – október 22. )
A Mérlegek számára megfelelő történelmi kor az 1700-as évek utolsó évtizedeinek forradalmakban és függetlenségi harcokban gazdag időszaka. Bár a háború és konfliktus nem a csillagjegy szülötteinek kedvence, ők kifejezetten konfliktuskerülők, ám a bajtársiasság és az elvekért, szabadságért való kiállás nagyon is sajátjuk. Ráadásul a diplomáciai zsonglőrködéseket is kifejezetten élvezik.

Skorpió (október 23. – november 21. )
Az 1600-as évek igazán a Skorpióknak való időszak. Ez a nagy felfedezések, telepesek kora, amikor a semmiből épültek új városok, és szükség volt vezetőkre. A csillagjegy szülötteinek bátor és kreatív természete pont ehhez a korszakhoz való.

Nyilas (november 22. – december 21. )
Valakinek, aki annyira imádja a szabadságot és gyűlöli a kötöttségeket, mint a Nyilas, az 1970-es évek a legideálisabb, amikor a hippik és kultúrájuk a szerelem és szeretet időszakát hirdették a háborúzás helyett. Mindenki a szabadba vágyott, és a kempingezés is a virágkorát élte ezekben az években, úgyhogy a csillagjegy szülöttei biztosan elemükben lennének.

Bak (december 22. – január 19. )
A Bakok kiemelkedően keményen és céltudatosan dolgoznak, ám ugyanakkor családközpontúak, imádnak barkácsolni és mindent megszerelnek. Az ipari forradalom idején biztosan élvezték volna a vas, az acél és a gőzgépek működésének feltérképezését és lehetőségeit, nem is beszélve a rádióról és a távíróról! Egy nagy gyár irányítása pont egy Baknak való feladat!

Vízöntő (január 20. – február 18. )
A Vízöntők igazi gondolkodók. Képesek egyedül ülni órákon át, és az élet nagy kérdéseiről elmélkedni. Emiatt az ókori Görögország a csillagjegy szülötteinek helye, amikor még a filozófusok mozgatták a világot.

Halak (február 19. – március 20. )
Az 1300-as évektől az 1500-as évekig tartott a reneszánsz kor, ami a Halak számára megfelelő időszak, hiszen a korabeli erkölcsi, filozófiai és művészi irányvonalak egyeznek azzal, ahogy a csillagjegy szülöttei gondolkodnak az életről. Kiemelkedően intellektuális időszaka volt ez a történelemnek, amikor újra felfedezték az ókori filozófusok bölcsességeit és a humanizmus volt a legfőbb eszmény.

Kos (március 21. – április 19. )
A nyolcvanas években minden olyannak tűnt, mintha a jövőnek tervezték volna. Az anyagok, a színek, a hajviselet, az építészet – minden kiemelkedően futurisztikus volt. Megalkották a számítógépet, a walkmant, a cd-t, a Windows-t és az Apple-t. A Kosok remekül éreznék magukat egy ilyen időszakban. Progresszív és versenyző szellemük rengeteg kihívást találna, ráadásul a buliélet is a csúcson volt ezekben az években, ami szintén fontos szempont az impulzív csillagjegy számára. Minden mozgásban volt, így még a Kosok sem unatkoznának.

Bika (április 20. – május 20. )
A hatvanas évek a luxus és kiváló anyagok kora volt, gondoljunk csupán a nagyon színes és mintás, ugyanakkor puha szőnyegekre, melyekre együtt huppant le a család. Azért is megfelelő időszak ez a Bikák számára, mert együtt volt minden, ami fontos a számukra: erő, praktikum és a szoros családi kötelék.

Ikrek (május 21. – június 20. )
Az olyan nyughatatlan csillagjegyek számára, mint az Ikrek, az 1920-as évek az igazi aranykor. Gondoljunk csupán bele, az évtized azzal indult, hogy szavazhatott az 1. nő, és az 1. Oscar-díj átadó zárta! Hódított a jazz, an asszonyok tollakba és boákba öltöztek, míg a többiek jóval konzervatívabb, klasszikusabb divatot követtek. Valaki, akinek olyannyira lételeme a változás, mint az Ikreknek, az 1920-as években minden nap újra kitalálhatja magát.

Rák (június 20. – július 22. )
Az érzékeny, intuitív és időnként szomorkás Rákok imádtak volna a rock’n’roll születésének idején, az ötvenes években élni. Élőben hallgathatták volna Elvist, Little Richardot és Johnny Cash-t. Ám ez volt a csodálatos mozisztárok tündöklésének időszaka is! Marilyn Monroe, Audrey Hepburn és Grace Kelly stílusa és karizmája lengte be a filmvásznat. Ráadásul a tévét is ekkor találták fel, ami az otthonülő Rákok számára igazán nagy minőségi ugrás lehetett.

yourtango
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn