Mennyit Kell Gyalogolnod Hogy Leadj 1 Kg-t? A Legújabb Kutatások Elárulják!

Kisebb vagy nagyobb mértékben, de mindannyian legyalogolunk egy bizonyos távot a nap folyamán. Ebbe beletartozik az is, ha elugrunk a közeli kisboltba vásárolni és az is, ha célzottan gyalogolni indulunk.

A gyaloglás egy olyan dolog, amit mindenki űzhet fizikai aktivitásként és nem is kerül semmibe. Mindamellett ez az egyik leghatékonyabb edzésforma. Segít az egészség javításában, megtartásában és a súlyvesztésben is. Az elsődleges dolog, amit jó tudni – mennyit kell gyalogolni ahhoz, hogy valóban elkezdhessünk fogyni?

Gyaloglással akár 10 kg-t is le lehet adni 5 hónap alatt, de be kell tartani a fontos alapelveket. Először is 2 tényező van, amely meghatározza azt, hogy mennyi kalóriát tudsz elégetni gyaloglás során: A sebesség, amivel gyalogolsz és a testsúlyod. Példának okáért, ha egy átlag 7 km/h-val gyalogolsz, akkor 400 kcal-t égetsz 1 óra alatt, de ha lassabban gyalogolsz, akkor kevesebbet.

Az 1. nap, amikor gyalogolsz, határozd meg, hogy milyen gyorsasággal szeretnél haladni, így tarthatod magad a tervhez. Idővel fokozatosan emeld a sebességet. Egy lépésszámláló segítségedre lehet és könnyebb lesz elérni a célodat.

Pár számadat:
Egy átlagos lépés = 75 cm. Egy km = 1) 333 lépés és nagyjából 70 kcal. 1 kg súlyfelesleg leadásához 1) 100 kcal-t kell égetni. Ahhoz, hogy 70 kcal-t el tudj égetni, meg kell tenned 1) 333 lépést. Ahhoz, hogy 1) 100 kcal-t égess, nagyjából 21. 000 lépést kell megtenned. 21. 000 lépés nagyjából 16 km-nek felel meg.

Ha nem vagy edzett, akkor ennyit nem szabad hirtelen mozognod. Kezdd 5 km-rel és hetenként emeld 1 km-rel a távot. Három hónapon belül el fogod érni a 16 km-t.

Pár tipp, hogy egyszerűbben teljesítsd a tervet, anélkül, hogy tudatosítanod kellene:
– Ne ülj kocsiba vagy buszra olyan távolságok esetén, amit gyalog is meg lehet tenni hozzávetőlegesen rövid idő alatt.
– Gyalog vidd el a gyereket a bölcsibe, oviba, suliba.
– Parkolj távolabb a célodtól, hogy valamennyit sétálnod kelljen.
– Ha tömegközlekedéssel mész haza, szállj le egy korábbi megállóban.
– Lift helyett használd a lépcsőt.
– Feszítsd meg a farizmokat és a hasizmot is, miközben gyalogolsz.

Oszd meg, hogy mások is tudjanak róla!

tudasfaja
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn