Méregtelenítő italok amelyekkel zsírt égethetsz az éjszaka:

Méregteleníteni akkor a legjobb, mikor alszunk, mert a szervezet ilyenkor kezdi újjáépíteni és regenerálni a szöveteket. A hagyományos kínai orvoslás szerint a máj, ami a legfőbb méregtelenítő szervünk, legmagasabb fordulatszámon éjjel 1 és 3 óra között működik.

Mielőtt nekikezdünk a méregtelenítésnek, biztosítanunk kell a megfelelő feltételeket. Az egyik feltétel, hogy valóban jól kialudjuk magunkat. A másik fontos tényező, hogy a testünkben legyen elegendő vér és más folyadék a méregtelenítési folyamathoz, így nem telünk meg káros anyagokkal, melyek felszabadulnak a méregtelenítés során. A hatékony méregtelenítés javítja az anyagcserét, amelynek következménye nemcsak a méreganyagok alacsonyabb szintje, de a gyorsabb zsírégetés is. Ez pedig különösen jó hír azok számára, akik nehezen boldogulnak a súlyukkal.

Léteznek bizonyos teák és italok, melyeket lefekvés előtt ihatunk, hogy megkönnyítsük a méregtelenítést testünk számára.

ÍME 8 FANTASZTIKUS ÉJSZAKAI MÉREGTELENÍTŐ ITAL:

Borsmenta tea

Sok áldásos hatása van, nagyon jól jön például akkor, amikor lefekvés előtt teleettük magunkat. Ilyenkor megkönnyíti az emésztést magas esszenciális olaj tartalmának köszönhetően. A borsmenta segíti az elfogyasztott étel belekben való továbbhaladását, ami túlevés után gyakran csak nehezen megy végbe és alvászavarokhoz vezethet. A borsmenta nagyszerű tea a máj méregtelenítő és emésztési funkcióinak támogatásához.

Kamilla tea

A benne lévő szeszkviterpén lakton miatt ez a tea enyhén keserű, ugyanakkor ennek az összetevőnek fontos szerepe van a máj méregtelenítő funkciójának fokozásában. A kamilla az idegekre is hatással van, természetes idegnyugtató, ami az elalvást is segíti. Gyulladáscsökkentő hatásai pedig segítenek megbirkózni azon gyulladásokkal, melyek a méregtelenítés kezdeti szakaszában fellángolhatnak.

Zsidótövisbogyó gyümölcs

Ez a kínai gyógynövény javítja a májfunkciót, azaz hatékonyabbá teszi a méregtelenítést és a zsírégetést. A zsidótövisbogyó, azaz a Da Zao megnyugtatja az elmét, ami nagyon előnyös a stresszes agy ellazításához, így jobban alhatunk, vagyis hatékonyabban méregteleníthetünk. A gyógynövény erősíti a lépet és a hasnyálmirigyet, melyeknek működését a túlterhelt már ronthatja, ennek következtében pedig az emésztés egészsége kerül veszélybe.

Citromos víz

Ezt az italt készíthetjük frissen facsart citromlével, de tehetünk citromszeleteket is a vízbe. Ha ez utóbbit választjuk és a héjával együtt használjuk a citromot, mindenképpen bio gyümölcsöt vásároljunk! Éjjel a citromos víz megtisztítja a vért a toxikus anyagoktól.

Hatása akkor a legjobb, ha meleg vízzel készítjük, mivel a hideg ital egyfajta sokkot jelenthet a szervezet számára, testünk ilyenkor az emésztőrendszertől vonja el a hőt, hogy felmelegedjen. Segítsd a szervezetedet azzal, hogy melegen fogyasztod az italokat!

Rózsa tea

A rózsa csodálatos gyógynövény, mely szorosan kapcsolódik a szív meridiánhoz, ezáltal az érzelmeinkhez is. Talán ez az oka annak, hogy a rózsa ősidők óta a szerelem jelképe. Nagyon hasznos a májból történő energiaáramlás támogatásához, amelynek hiánya depresszív állapotokat idézhet elő. A rózsa magas tannin tartalmánál fogva segíti a vér jobb áramlását a testben, ezáltal hozzájárul a hatékonyabb méregtelenítéshez, mivel a véráramlás fokozásával segíti az egyes szervek megtisztulását.

Lótuszmag

A kínai orvoslás másik fontos gyógynövénye, amiből kitűnő éjszakai teát készíthetünk. Oldja a stresszt, az idegességet és a negatív gondolatokat, melyek sokszor lefekvés után is nyomasztanak bennünket. Megnyugtatja az elmét és csillapítja az erős szívdobogást. Ehhez a teához levendulát is adhatunk, hogy még inkább oldjuk a feszültséget.

Kúszómagnólia tea

A növény bogyóit forró vízbe áztatva egy nagyon gazdag, gyümölcsös ízű teát kapunk, ami könnyedén megvédi a májat a sok káros anyagtól, ami a méregtelenítés közben szabadul fel. Számos tanulmány kimutatta a kínai kúszómagnólia májvédő hatásait, melyek nagyban köszönhetők lignán tartalmának. Adaptogén hatást is tulajdonítanak neki, azaz az egész testben segíti a folyamatok megfelelő lezajlását.

Összefoglalva

Méregtelenítés és fogyókúra közben arról ne feledkezz el, hogy a testnek megfelelő mennyiségű folyadékra van szüksége. A lefekvés előtt fogyasztandó teák ebben is tudnak segíteni, mivel tovább növelik a napközben bevitt folyadék mennyiségét. Azt se feledd, hogy a szervek megfelelő működéséhez a pihentető alvás is elengedhetetlen. Ideális, ha este 11 körül alszol el, így éjjel 1-kor, amikor a máj intenzív működésbe kezd, már egészen biztos, mélyen alszol.

Zab tea

Ez a tea nagy mennyiségben tartalmaz vitaminokat, ásványi anyagokat, még fehérjéket is, azaz avenineket, melyek kimondottan előnyösek a máj méregtelenítés 1-2-es, sok tápanyagot igénylő fázisában. A zab szintén idegnyugtató növény, ami kiegyensúlyozza az érzelmi állapotot és újjáépíti az idegrendszert.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn