Mi történik ha 1 hónapig minden nap megeszel 1 kanál mézet?

Ha csupán egy teáskanállal fogyasztunk el belőle minden este lefekvés előtt, már gondoskodhatunk a nyugodt alvásról. Mivel 80%-ban természetes cukrot tartalmaz, megemeli az inzulinszintet, így a triptofán nevű anyag egyszerűbben eljut az agyhoz, hamarabb elindul az alvás folyamata. A méz nem csupán nyugtató, harmonizáló, hanem igencsak egészséges és tökéletes energiaforrás is.

A méz glükóztartalma miatt azok az emberek, akik napi szinten fogyasztanak mézet jóval energikusabbak, éberebbek és egészségesebbek is. Ha kedveled a mézet, és beiktatod a napi étrendedbe, többé nem kell számolnod a fáradtsággal. Bármennyire is édes és tele van cukorral, mégis hatékonyan beilleszthető a fogyókúrába. Egyenlő arányban tartalmaz glükózt és fruktózt, így segítségünkre lehet a kilók leadásában. Ráadásul egészségesen csökkenthetjük az édesség utáni sóvárgásunkat is.

A méz előállításához a méhek virágport gyűjtenek. Így rengeteg flavonoidot tartalmaz, melykiváló antioxidáns, hatással van az immunrendszer erősítésére. Azonban nem csupán az immunrendszer erősítésére jó, hanem kiváló antioxidáns és gyulladásgátló is. Nem csoda, hogy gyerekkorunkban köhögés esetén egyből egy kanál mézet kaptunk gyógyírként. Régen vágások, horzsolások és sebek kezelésére is használták. Ha bekenjük a sebet mézzel, antibakteriális tulajdonsága miatt eltávolítja a baktériumokat, tisztán tartja és gyógyítja a sebet.

A kozmetikaiparban is egy igen közkedvelt alapanyag a méz. Ha szeretnék sima és puha arcbőrt, hetente 2-3 alkalommal masszírozzuk be a megtisztított arcbőrünket vékony rétegben zabpehellyel elkevert mézzel. Ez a pakolás meggátolja a mitesszerek, pattanások kialakulását, tisztán tartja az arcbőrt.

retropercek
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn