Milyen Sport Illik Hozzám? Csillagjegy Alapján!

Szeretnél elkezdeni valamilyen sportot, de nem tudod hogy mi illik hozzád? Ebben is segít a csillagjegyed…

Nyilas – számára fontos a testmozgás, majdnem mindegy, mit és mikor, csupán levezethesse energiáit. Bármilyen sportágat is választ, biztos, hogy örömét leli benne, amiben viszont szinte biztos sikert arathat, az íjászkodás, az öttusa, vagy a lovaglás. Legjobban mégis a természetben végezhető mozgásformák gyönyörködtetik a Nyilast.

Bak – Ez a jegy hajlamos elhanyagolni saját magát és ezzel sajnos az egészségét is rendszeres tennivalói miatt, így nagyon fontos, hogy pezsgő mindennapjaiba valahogy mégis beleszuszakolja a folyamatos testmozgást. Feszültsége levezetéséhez a hosszú, lazító séták, a hosszú- vagy rövidtávú futás, vagy a jóga lehet a legideálisabb, de jeleskedhet a szellemi sportokban is, mint a sakk vagy különféle kártyajátékok.

Vízöntő – Kíváncsiságuk és nyitottságuk miatt számos sport ideális lehet számukra, főleg akkor, ha minél érdekesebb és extrémebb a választott mozgásforma! Javasolt olyat választaniuk, ami az ügyesség és a koncentráció mellett jó fizikumot is igényel, ilyenek például a gördeszkázás, a vadvízi evezés, a hegymászás, a korcsolyázás vagy az extrém kerékpározás. Mindegy, csupán ne legyen unalmas!

Halak – Ez a csillagjegy remekül kijönne a sport terén a Rákkal, hiszen hasonlóan hozzá nem túl sportos alkat, viszont ha mégis mozgásra adja a fejét, valamilyen vízi mozgásformát választ, vagy egy nagyon laza sétát az erdőben. Ennek a csillagjegynek azonban javasolt lehet kipróbálnia mégis a kocogást vagy a jógát, esetleg valamilyen táncot is.

Kos – A Kos jegy szülöttjének az a legfontosabb, hogy minél rövidebb idő alatt megmutathassa, mire képes, azaz rövid idő alatt sikert érjen el. Tipikusan magányos farkas a sportokban, így valami olyan ágat kell választania, melyben végig magára van utalva, amiben összemérheti más egyéni versenyzőkkel képességeit. Bár nehezen fogadja, ha valamiben vereséget szenved – így van ez az élet más területein is – mégis szüksége van rá, mert idővel megtanulja kezelni az ilyen jellegű belső konfliktusait is. Kiemelkedő motorversenyző, gátfutó, sprinter, biciklista vagy boxoló válhat belőle, kitartása révén egészen magas szintekre is eljuthat 1-1 sportág képviselőjeként.

Bika – A jegy szülöttei egyáltalán nem arról híresek, hogy sportos, aktív életet élnének, ennek ellenére mégis akadhat pár olyan mozgásforma, amiben örömüket lelik. Mivel szeretik a természetet és szinte egyfolytában a szabadba vágynak, ezért a túrázás igen kedvükre való lehet, akár gyalogosan, akár kerékpárral indulnak neki. A Bika imádja a finom ízeket és a hasát, ezért fontos, hogy olyan sportot válasszon lustasága ellenére, ami ápolja és formálja a testet és a lelket is, így kváló lehet számára a jóga, a tánc, és egyes mértékig a testépítés is.

Ikrek – A nagy mozgásigényű Ikrek egyfolytában megtalálja a lehetőséget a mozgásra, és neki aztán a nyaralás sem akadály, hogy fusson egy nagyot a tengerparton. Ugyanúgy megtalálja a helyét az edzőteremben is, mint a szabadban, gyakorlatilag mindegy, hogy mit és mikor, vagy, hogy milyen körülmények között, csupán mozoghasson. Csapatjátékosnak kiváló lehet olyan sportokban, mint a tenisz, a ping-pong vagy a tollaslabda, de az atlétika sem áll tőle messze.

Rák – Hasonlóan a Bikához, nem kimondott sportember a Rák jegy szülöttje sem, és arra is igen nehezen képes, hogy rendszert csináljon a testmozgásból. Nem jellemző rá a kísérletezgetés, inkább a monotonitást kedveli, így ha mégis ráveszi magát valamilyen sportra, akkor az úszást, az intenzív sétát vagy a futást fogja gyakorolni. Álmodozó természetének köszönhetően -ha nem röstelli begyakorolni a jóga különféle mozdulatait – jó szolgálatot tehet neki nem csupán testileg, de lelkileg is ez a mozgásforma.

Oroszlán – Neki inkább azért játszik fontos szerepet a sport az életében, hogy elkápráztasson másokat rendkívüliségével, semmint azért, hogy saját magának okozzon a mozgással boldogságot. Önállóságának köszönhetően inkább az egyéni sportok vonzzák, viszont a legyőzöttség érzésével nem tud mit kezdeni, érzékenyebb hangulatában határozottan megviselheti, ha vereséget szenved. Lehet belőle eredményes testépítő, vagy olyan csapatjátékos, ahol kulcspozíciót tölt be. Sűrűn valamilyen költséges sportban találja meg önmagát, mint a vitorlázás, fallabdázás, vagy a gokart.

Szűz – Ez az a csillagjegy, aki tényleg önmagáért, és nem az elismerésért vág bele a sportba. Egészsége és fittsége céljából mozog folyamatosan, lehetőség szerint a szabad levegőn – éppen ezért számára a biciklis vagy gyalogtúra, a futás, kocogás a legkielégítőbb. Testmozgási szokásait úgy ütemezi, hogy folyamatosan be tudja iktatni az életébe. Szívesen gyakorol szellemi sportokat is, mint a sakk vagy a keresztrejtvény – lényeg, hogy fejlessze magát és egészségét.

Mérleg – Lehetőség szerint társas sportot választanak a Mérlegek. Közel áll hozzájuk minden, ami gyönyörű, szemet gyönyörködtető, mint a torna, a ritmikus sportgimnasztika, valamilyen tánc, műlovaglás, korcsolya, szinkronúszás. Fontos nekik, hogy zenére végezhető mozgásformában mutassák meg, mire képesek.

Skorpió – E jegy szülötteinek hatalmas a mozgásigénye, ezért úgy alakítják mindennapjaikat, hogy beleférjen több-kevesebb sport. Rejtett, legtöbb esetben tudatalatti agressziójuk levezetésére kiváló választás lehet, ha küzdősportot választanak, de örömüket lelhetik a maratoni futásban is. Ők azok, akik az extrém sportoktól sem riadnak vissza, mint a toronyugrás vagy a hegymászás.

motivalunk
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn