Milyen Trauma Ért Gyerekkorodban? Ez a Freud Teszt Megmutatja!

A méltán híres neurológus, Sigmund Freud szerint a legtöbb felnőttkori probléma a gyerekkorban gyökerezik. És ebben igaza is van, hiszen a gyerekkori traumák jelentős hatással vannak a felnőttkori lelki egészségünkre. A gyerekkorban történt események lerakódnak a tudatalattiban, és majd évtizedek múlva, váratlanul, különböző élethelyzetekben válthatnak ki valamilyen kellemetlenséget, pszichés zavart.

Ha szeretnéd kideríteni, hogy milyen gyerekkori trauma okozhat, vagy okozhatott gondot az eddig felnőtt életedben, akkor vess egy pillantást az alábbi 4 ábrára, a megérzésed alapján válassz ki egyet, majd olvasd el az ahhoz tartozó leírást.

1-es ábra
Ez az ábra arra utalhat, hogy gyerekkorodban át kellett élned a megaláztatást. Lehet, hogy kinevettek, kigúnyoltak a társaid, a szüleid, vagy a tanáraid szégyenítettek meg a többiek előtt. Ha így történt, felnőtt korodra társfüggőség alakulhat ki, hiszen attól függ majd, hogy érzed magad, hogy a többiek mit gondolnak rólad. A szakértők azt tanácsolják, hogy ilyen esetben a saját érdekeidet tartsd szem előtt, ehhez jogod van.

2-es ábra
Ha ezt az ábrát választottad, akkor lehetséges, hogy úgy érzed, a szüleid nem szerettek eléggé. Ilyen esetben az önbizalmad alacsonyabb lesz az átlagosnál, így félénkebbé válsz, nehezen megy majd a kommunikáció, félni fogsz a csalódástól, a kudarctól. Próbáld megerősíteni a lelkedet, gondolj arra, hogy minden csupán tőled függ, és bármire képes vagy.

3-as ábra
Ezt az ábrát azok választják, akikről a szülei lemondtak, elhanyagolták, nem gondoskodtak. Ha te is ilyen helyzetben vagy, akkor rettegsz a magánytól, és hajlamos leszel mérgező emberekkel körülvenni magad, akik megnehezítik az életed. Meg kell értened, hogy aki neked rosszat akar, az nem a barátod, ha te jó ember vagy, akkor sosem maradsz magányos és boldogtalan.

4-es ábra
Ez az ábra arról árulkodik, hogy a szüleid nem bíztak meg gyerekkorodban benned. Az is megtörténhetett, hogy a szüleid megígértek valamit, majd nem tartották be azt. Felnőttkorodban így olyan ember válhat belőled, aki nehezen bízik meg másokban, érzelmileg visszafogott, zárkózott leszel. Igyekezz nyitni a külvilág felé, mert nem mindenki akar átverni.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn