Neked Hány Éves a Tested? Ez az Egyszerű Tornagyakorlat Pillanatok Alatt Megmutatja

A test életkora sokszor nem egyezik meg a hivatalos adatokkal. Próbáld ki ezt a tesztet, és tudd meg, hány évesnek érzi magát a tested. Nem kell mást tenned, mint megérinteni a padlót a kezeddel. Eddig nagyon egyszerűen hangzik, nem igaz? Azért ennyire nem egyszerű a helyzet. A lábaidnak és a hátadnak végig egyenesnek kellene maradniuk a gyakorlat alatt. Jegyezd meg, meddig tudtál lehajolni, hogy értelmezni tudd az eredményedet.

20-25 év
A tenyered teljes mértékben a földön van, miközben a térded végig egyenes marad, és nem érzel különösebb feszültséget az izmaidban. Ha gond nélkül képes vagy teljesíteni ezt a gyakorlatot, gratulálunk, a tested kiváló állapotban van, és hajlékonyságból jelesre vizsgáztál.

25-38 év
Csupán az ujjbegyeiddel éred el a padlót, és egy kicsit be kell hajlítanod a térdedet. A gyakorlat végrehajtása során viszont nem érzel semmilyen fizikai kényelmetlenséget. Ez meglehetősen jó eredménynek számít.

38-50 év
Az ujjaiddal csupán a lábfejedet éred el, és be kell hajlítanod a térdedet. Feszültséget érzel az izmaidban, és csak arra a pillanatra bírsz gondolni, amikor végre felemelkedhetsz. Ha ezt az eredményt érted el, akkor több gyakorlatra lesz szükséged, hogy növeld az izmaid rugalmasságát.

50 év fölött
A kezed nem éri el sem a padlót, sem a lábfejedet. Nagy feszültséget érzel az izmaidban, pedig teljes mértékben behajlítottad a térdedet. Ebben az esetben egyáltalán nem vagy hajlékony, és keményen kell edzened, hogy korrigálj ezen.

Ha nem azt az eredményt érted el, amire számítottál, ne ess rögtön kétségbe. Végezd el ezt a gyakorlatot 30-szor naponta, és meglepődsz ezután, mekkorát fejlődsz egy hónap alatt.

A tibeti bölcsek azt mondják, hogy az ember fiatalsága az egészségi állapotától és az életmódjától függ. Ha nem gondoskodsz a testedről, akkor nem is várhatod el, hogy 20 évesnek érezze magát. Ugyanakkor az életkor is befolyásolja a hajlékonyságodat. Az sem titok, hogy a túlnyomórészt ülő életmód rossz hatással van az izmokra és a belső szervekre egyaránt.

Ha minden nap elvégzed ezt a gyakorlatot, megerősítheted az ínszalagokat és az inakat. Jó hírünk van a számodra: az, hogy a hajlékonyság veled született tulajdonság, nem több mint mítosz. Bármilyen életkorban javíthatsz ezen, és teljes mértékben az irányításod alatt tarthatod a testedet.

Kipróbálhatsz pár jógagyakorlatot is. Ezek segítenek, hogy erősebbnek, nyugodtabbnak, és mindenekelőtt hajlékonyabbnak érezd magadat. Biztosan elégedett leszel az eredménnyel!

twice
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn