Nem vagy elhízva – csak a gyomrod puffadt fel! Ezt teheted ellene

Nem túl szép egy felpuffadt has, ami leginkább egy hamarosan szétpukkanó luftballonra hasonlít. A kellemetlenségeket okozó gázokról már ne is beszéljünk. A felfúvódás nehézfémek fogyasztása után gyakori, de néhány embernél ez a mindennapok megszokott része.

1. Elégtelen vízfogyasztás
A dehidratáció rengeteg egészségi problémát okoz. A túl sok kávé és alkohol tovább fokozhatja a problémát. Mikor volt utoljára, hogy megittál napi 6-8 pohár vizet…? Amikor a szervezet vízért kiált, a szövetekből vonja el a folyadékot, ennek következtében is kialakulhat a puffadás. Próbáljunk tehát több vizet inni!

2. Folyamatos stressz
Hiszed vagy sem, a puffadást stressz is okozhatja. Amikor stressz alatt vagyunk, az emésztőrendszerünk működése felborul. A puffadás kialakulhat gyomorfájdalom és székrekedés miatt is. Próbáljuk meg elengedni a rossz gondolatokat és átlendülni a nehézségeken!

3. Túl gyors evés
A csupán részben megrágott ételt szervezetünk lassan emészti meg, így felpuffadunk. Harapjunk kisebbet és rágjunk figyelmesen. Az indiai jógik szerint 24-szer kell megrágni egy ételt mielőtt azt lenyeljük, nem véletlenül!

4. Szénhidrátok
A túl sok szénhidrát is okozhat puffadást. Fogyasszunk alacsony szénhidrát tartalmú ételeket, fogjuk vissza a cukor és az alkohol fogyasztását. Étrendünkben szerepeljen több gyümölcs és még több zöldség.

hiszed. com
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn