Olcsó Házi Szájvíz Recept: Csupán 1 Csepp Ebből Megold Minden Fog, Íny és Lehelet Problémát!

Elég 1 kanálka ebből a házi készítésű szájvízből, és vége örökre a fogínygyulladásnak, a lyukas fogaknak és büdös szájnak!

A fogszuvasodás is okozhatja a kellemetlen leheletet, vagy a száj nyálkahártyán megtelepedő bacillus tenyészetek is. Ha veszel szájvizet, az enyhít a problémán, de hamarosan még erőteljesebben jelentkezik a bűz, mivel a baktériumok még jobban elszaporodnak, ráadásul ezek a szerek egészségre káros kémiai anyagokkal vannak tele. Bizonyos kutatások szerint bizonyos szájvizek akár szájüregi rákot is okozhatnak. Készíts inkább természetes szert.

Összetevők:
-2 citrom
-½ evőkanál fahéj
-½ – 1 evőkanál szódabikarbóna
-1 – ½ evőkanál méz
-1 bögre víz

Így készítheted el:
Egy fertőtlenített üvegbe tedd bele a fahéjat, csavard rá a két citrom levét, tedd hozzá a szódabikarbónát, a mézet és öntsd rá a vizet. Jól rázd össze, hogy minden hozzávaló elkeveredjen rendesen. Használat előtt mindig rázd fel, ezután 1-2 evőkanállal öblögess a szájadban. Ha minden nap gargarizálsz vele, kipusztulnak a baktériumok, amelyek a negatív leheletet, a lyukas fogakat és a gyulladásokat okozzák.

A fahéj el tudja véglegesen pusztítani a kellemetlen szagot okozó bacilluskat, ezért sokkal hatásosabb a mentaarománál, amely csupán a bűzt elfedi, de a baktériumokat nem öli meg. A baktériumölő méz is ezt szolgálja. A citromlé C-vitamin tartalma a szájüreget tovább tisztán tartja. A szódabikarbóna lúgos környezetet teremt, amelyben a baktériumok nem gyarapodnak tovább.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn