6 spirituális növény ami megváltoztatja az életed

Sokféleképpen használhatod ezeket a spirituális növényeket, akár csak felfrissíteni akarod a teredet, akár egy mélyebb lelki utazásba kezdenél.
Nem számít, mi a célod, tisztítás, energiagyógyítás, vagy csak szeretnéd fenntartani a pozitív energiát az életedben, bármikor használhatod ezeket az erőteljes növényeket.

Néhány növény nagyon erős regeneráló tulajdonságokkal rendelkezik, míg mások csak az általános jó közérzetet fokozzák és a megnövekedett energiaszintet idéznek elő. Melyik típus a megfelelő a te számodra?

Nézzünk meg a 6 leghasznosabb spirituális növényt.

Levendula: Levendula: Nyugtató és tisztító

A levendula az egyik legkedveltebb spirituális növény, mivel nagyon sokféleképpen használható.
Nyugtató és békés illatú ez a lila virágú gyógynövény, amely a Földközi-tengerből származik.

Ezt a spirituális növényt könnyű termeszteni a kertben vagy akár egy világos, déli fekvésű, napos ablakban. Szárazság- és kártevő álló!
A levendula különösen népszerű, mert ismert nyugtató hatásáról, amelyről azt mondják, hogy egyfajta lelki gyógymódot idéz elő a használata.

Segíthet a tisztánlátásban, ha egy szép tál forró vízbe tesszük. Meleg fürdőhöz adva pedig sokkal felfrissültebbnek és nyugodtabbnak fogod találni magad.

A levendulát használhatjuk füstölőként meditáció közben a test megtisztítására, főzhetünk belőle meleg, nyugtató teát jóga után, vagy egy tasakot a párnánk alá tömhetünk a rémálmok megfékezésére.


Rozmaring: Emlékezet és tisztulás

A rozmaringról régóta közismert, hogy pozitív hatással van az agyra.
A mediterrán térségben és a Közel-Keleten már évszázadok óta használják különböző kezelésekhez.
A rozmaring számos olyan vegyületet tartalmaz, amelyekről úgy gondolják, hogy mentálisan jótékony tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek közé tartozik a depresszió kezelésére és a memória javítására való képessége.

A rozmaringban található aromás olajok már az illat belélegzésével is elvonják a negatív energiát az embertől.
Simítsd végig gyengéden a növényt a kezeddel, csukd össze a kezed, és lélegezd be!
Ezt a gyógynövényt elégethetjük a pszichikai támadások elleni védelem érdekében, illetve mély meditáció vagy asztrális utazás közben is megvédhetjük magunkat.

Használj rozmaringból készült szappant kézmosáshoz bármilyen energetikai munka előtt a negativitás tisztítására vagy eltávolítására. Akassz rozmaringot a bejárati ajtóra, hogy a lakásban az energia tiszta maradjon.

Citromfű: Balzsam: Optimizmus és egyensúly

A citrombalzsam a mentafélék családjába tartozik, és Melissa néven is ismert.
Ez az édes citromillatú növény a méhek kedvence. Ez teszi tökéletessé a pozitív energiával történő munkavégzést.

Készíts sikerolajat a citromfű és az általad választott vivőolaj, például édesmandulaolaj vagy jojobaolaj felhasználásával. És ha sikerélményed van, a citromfű segíthet a szervezetednek a pszichés stressz elleni küzdelemben.
Egy szakítás vagy hatalmas csalódás után, ha citromfű teát iszol, vagy füstölőként égeted, akkor pillanatok alatt optimistábbnak és kiegyensúlyozottabbnak érezheted magad.

Bazsalikom: Harmónia és vonzás

Ezt a spirituális gyógynövényt általában olyan pároknak adják, akik összeköltöznek, hogy segítsen az alkalmazkodási időszakban, és harmóniát hozzon a lakótérbe.

Ezt bármely új élet- vagy munkakörülménybe való belépéskor is használhatjuk.
Használd íróasztali növényként az irodában, vagy tedd az összezúzott leveleket forró vízbe, és mosd fel az új helyiség padlóját, hogy az vonzza a jólétet és a jó szándékot.

Arabul a bazsalikomot Raynának hívják, ami “meleg érzést” jelent.
Ez egy olyan növény neve is, amely az ujjak között összenyomva melegítő érzést biztosít, és a közel-keleti spirituális gyakorlatokban a bazsalikomot az emlékezéssel és az érzékek birodalmával hozzák összefüggésbe.

A bazsalikom teákban használható az asztrális kivetítéshez és a tudatváltás elősegítéséhez.
A növény elégetése segíthet a bőség vonzásában, ha a gazdagságot vagy a szerelmet szeretnél az életedbe manifesztálni.


Oregano: Oregano: Fókusz és manifesztáció

Ez a növény nem csak a főzéshez való. Az oregánó használata a fürdővízben tisztaságot és fókuszt ad.
Tegyél egy szál oregánót a párnádra vagy a hajadba, hogy alvás közben segítsen víziókat fogadni.

A manifesztációnak lendületet ad az oregánó, különösen, ha szerelmet manifesztálnál az életedbe. Ezt a spirituális növényt a kézfogó szertartások során fonott csokrokban használják.
A kommunikáció útjai megnyithatók az oregánó fogyasztásával vagy füstölőként való használatával.

A levelekből olajat készítve segíthet arra összpontosítani, hogy elengedjük azt, ami vagy aki visszatart minket az öröm és az egyensúly megnyilvánulásától az életünkben.

Zsálya: Gyógyítás és bölcsesség

A salvia a latin sage szó zsálya, a salvare szóból ered, ami a gyógyít, ‘salvare’ szóból származik.
A zsályafüst rituális eszközként való használata, hogy megszabadítsuk a teret a negativitástól, ennek a növénynek a mindennapi felhasználása.

Egy hely vagy személy megtisztítása egy másik nagy haszna ennek a spirituális növénynek.
Eltávolítja a múltbeli rossz tapasztalatokat vagy negatív energiákat. A meditációhoz vagy rituáléhoz szükséges pozitív környezet kialakítása elengedhetetlen a biztonságérzethez.

A zsálya elfüstölhető a stressz csökkentésére is.
A füstölés spirituális szertartások a Föld szinte minden kultúrájában megtalálhatóak.
Ha teát készítenek belőle, segíthet az elme élesítésében és a bölcsesség elnyerésében. Egy rituálé vagy mély meditáció előtt fogyasztva segíthet betekintést nyerni a tudatalatti elmébe, és abban, hogyan lehet átlépni a mentális blokkokon.

Amikor növényeket használunk spirituális gyakorlatainkban, fel kell ismernünk, hogy nincsenek szigorú és gyors szabályok.
Ezeknek sokféle tulajdonsága és felhasználása van. Hallgass az intuíciódra, és válaszd ki, ami hozzád szól.

facts
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn