Természetes keverék ráncok ellen, ami néhány hét alatt jelentős eredményt produkál:

Általában 25 éves kortól az általános bőröregedés jelei kezdenek észrevehetővé válni a bőr felszínén. Az éveink múltával a bőrben zajló élettani folyamatok lelassulnak, és a bőr struktúrája meggyengül. Csökkenni kezd azoknak az anyagoknak a mennyisége, amik feszessé és simává teszik a bőrt. Mindez a szervezet belső öregedési folyamatának és a külső tényezőknek az együttes hatására történik.

Miért ráncosodok?
Az idősödés leginkább észrevehető 1. jelei közé tartoznak a finom barázdák és ráncok, melyek az idő múlásával egyre inkább mélyebbekké válnak. Sokféle módon lehet kezelni őket, megjelenésük, mélységük csökkenthető. Egyaránt léteznek fizikai beavatkozással járó, és beavatkozást nem igénylő módszerek. Pár eljárás azonnali eredményt nyújt, a többiek hosszabb távú eredményt ígérnek.

Ahogy idősödünk, csökken azoknak az anyagoknak a mennyisége, amelyek simává teszik bőrünket. Ilyen anyag a kollagén, az elasztin és a hialuronsav. A fiatal bőrben a bőrszövet szabályos elrendeződésű, és bőséges mennyiségben található benne kollagén és elasztin. Ezek az anyagok erősítik a bőr építőkockaszerűen felépülő struktúráját, és ennek köszönhetően a bőr egyenletes megjelenésű és feszes érzetű marad. Viszont idővel a génjeink által meghatározott öregedési folyamat a külső tényezők hatására kialakuló oxidatív stresszel együtt elkezdi átformálni bőrünk megjelenését. „A kollagénszint évi 1 százalékos csökkenése és az egyre inkább rendezetlenebb struktúrájú bőrszövet miatt a bőr veszít erejéből, és megjelennek a finom barázdák és a ráncok. ”

A finom barázdák és ráncok kialakulásának másik létfontosságú tényezője a hialuronsav termelődésének csökkenése. Ez az a kötőanyag, amely körülveszi a sejteket és ezáltal fiatalos, sima megjelenésűvé teszi a bőrt. Ha a bőr saját hialuronsav-tartalma csökken, a bőr struktúrája elveszíti teltségét, feszességét, és hajlamosabbá válik a ráncosodásra.

Hol alakulnak ki a ráncok:
Bőröregedés miatt kialakuló ráncok: A korral az arcbőr elasztin és kollagén tartalma fokozatosan csökken, pedig ezek felelnek a bőr rugalmasságáért és feszességéért. Így apró ráncok keletkeznek a szemek, a száj körül és a homlokon.

A bőr dehidratáltsága miatti ráncok: A testünk 75%-át víz alkotja. Ha nincs belőle elegendő, akkor az arcbőr sem regenerálódik megfelelően és veszít a feszességéből. Főleg a homlokráncok erednek a dehidratáltságból.

Mimikai ráncok: A folyamatosan ismétlődő izom összehúzódás miatt alakulnak ki nevetéskor, homlokráncoláskor vagy a szemek hunyorításakor. A leggyakoribbak a száj körüli és a szemöldökök közötti mimikai ráncok, valamint a szem körüli legyező alakú ráncok.

A hátrányos alvási pozíció miatt kialakult ráncok: A hason vagy az oldalon fekvő alváskor a bőr több órán keresztül összenyomódik, és a redőkben ráncok alakulnak ki. Ezeket a ráncokat a száj és szem környékén meg lehet előzni háton fekvő alvással.

Ráncok kialakulását segítő tényezők:
A ráncok kialakulását befolyásolják a génjeink, a környezetünk és az életstílusunk. A genetikai adottságokkal nem tudunk mit kezdeni, de az életvitelünket és szokásainkat meg tudjuk változtatni. Érdemes a megelőzéssel kezdeni, és főleg kerülje a következő rossz tényezőket…

– Nem elégséges folyadékbevitel és zsírokkal telített egészségtelen étrend.
– Dohányzás és füstös környezetben tartózkodás, túlzott alkohol- és koffeinfogyasztás.
– Nem megfelelő és nem elegendő arcápolás, dehidratált arcbőr,
– Sminkeltávolítás hiánya és az arctisztítás elmaradása.
– Az arcbőr túl nagy kitétele napsugárzásnak, napozókrémek és védőfaktoros arckrémek használatának hiánya.
– Drasztikus diéták és jelentős testsúly ingadozások.
– Nem elegendő pihenés és alvás. Stressz és kiegyensúlyozatlan életvitel.

Természetes Keverék Ráncok Ellen:
Ráncaink az éveink múltával gyarapodnak, eltüntetni nem tudjuk őket, csupán lassítani a folyamatot. Azonban sokat számít, hogy 5, vagy 35 ránc van az arcunkon. Az alábbi keverék nagy hatásfokkal csökkenti a ráncok kialakulását.

Összetevők :
1 evőkanál mandula vagy olívaolaj
2 teáskanál kókuszolaj
1 teáskanál méz
1 tojás sárgája

Alkalmazás:
Vízgőz fölött olvasszuk fel a kókuszolajat, ezután adjuk hozzá a mandula vagy olívaolajat. Majd keverjük bele a tojássárgát, és a mézet. Alaposan kavargassuk, amíg egyenletes masszát kapunk. Hagyjuk 5 percig állni, és már használhatjuk is.

Tisztítsuk meg az arcunkat, töröljük szárazra, ezután fessük fel a főzetet. Masszírozzuk bele alaposan, és hagyjuk egy fél órát pihenni. Majd pár ásványvízbe áztatott vattakoronggal töröljük le az arcunkról a pakolást.

Hetente legalább egyszer ismételjük meg ezt a módszert, és rövid időn belül látni fogjuk, hogy ráncaink szinte teljesen eltűnnek.

Véglegesen megszabadulni nem fogunk tőlük, viszont bőrünk jóval ápoltabb lesz, és a keverék segítségével meg tudjuk előzni az újabb ráncok tömeges kialakulását.
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn