Teszt: melyik állat a legszimpatikusabb számodra? Választásod megmutatja hogyan működik a biológiai órád!

A biológiai óránk alapján 4 alaptípusba sorolnak bennünket a szakértők. A medve-, az oroszlán-, a delfin és a farkas-típushoz tartozók más és más időbeosztást követve tudnak harmóniában élni. Ha tudod, hogy te melyik csoportba tartozol, érdemes követed az adott menetrendet, így jóval egészségesebb és hatékonyabb lehetsz az életben.

Medve
A medvék, mint tudjuk, szeretnek nyugodtan és viszonylag rengeteget aludni. A napi ritmusuk erősen kötődik a világossághoz, ezért csupán akkor tudnak igazán felkelni, ha már felkelt a nap. Fontos számukra a reggeli, enélkül el sem tudják indítani a napot. Azonban a magas koffein tartalmú italok nincsenek rájuk jó hatással, gyakorta érzik rosszul tőle magukat, ha tehetik kerüljék el.

A nap folyamán reggel a legaktívabbak, ha tehetik erre az időszakra összpontosítsák a munkájukat. Kora délután inkább fizikai munkát végezzenek, mert abban a leghatékonyabbak ilyenkor. Korán szeretnek vacsorázni és utána már semmit sem tenni. Este 22-23 óra felé már az igazak álmát szokták aludni, ügyelve arra, hogy semmilyen technikai eszköz ne zavarja őket.

 

Oroszlán
Az oroszlán-típusúak szeme már reggel korán kipattan, ébresztő órára sincs szükségük. Gyors készülődés után azonnal bele kell vetniük magukat a munkába, ebben a helyzetben a leghatékonyabbak. Kreativitásuk nem ismer határt, egyfolytában tele vannak ötletekkel. Csapatmunkában ők jelentik a húzóerőt, ez kihat másokra is.

A délutánig elképesztően aktívak, de 15 óra után már csak könnyebb feladatokra képesek. Korán vacsoráznak, mert szeretnek időben ágyba kerülni. 22 óra után senki nem merje zavarni a nyugalmukat.

 

Farkas
A farkasok, tipikus éjszakai baglyok, akik utálják a reggeleket. Nehezen ébrednek és ezen a legjobb ébresztő sem segít. Gyakorta elkésnek a munkából és csupán 3 csésze kávé után tudnak odafigyelni érdemben bármire is.

11 óráig csak könnyű feladatokat képesek elvégezni, addig fölösleges is terhelni őket. Délután 2-re érik el azt az energia szintet, amikor érdemben tudnak dolgozni. Ezután azonban képtelen leállni vagy kikapcsolni, hiszen ha a pörgés elindul… Nyilván nehezen alszanak el, és szinte erőszakkal kell őket az ágyba pancsolni.

 

Delfin
A delfin típusú emberekre az álmatlanság a jellemző. Sűrűn ébrednek fel éjszaka és ebben a helyzetben az elmaradt feladataikat pótolják. Reggel ennek ellenére korán kelnek, ezután egy jó zuhannyal kezdik a napot. Kedvelik magas fehérjetartalmú reggelit, mihez hozzátartozik a kávé. 10 órára visszanyerik lendületüket és ettől kezdve csúcsra járatják magukat. Késő délutánig teljes erőbedobással képesek végezni a munkájukat, vacsora után azonban próbálnak pihenni.

Rendszerint éjfél előtt fekszenek, de sajnálatos módon a rettegett álmatlanság nem kerüli el őket. Hiába tesznek meg mindent a pihentető alvás érdekében, gyakorta felébrednek éjszaka. De egy vérbeli delfin még ezt az időt is igyekszik hasznosan tölteni: képes felébredni az éjszaka közepén, hogy kiteregessen.

ripost
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn