Tudtad? 5 Különböző Problémát Oldhatsz Meg Egyetlen Hagymával!

A tavasz beköszöntével elárasztja az újhagyma a piacokat, és, hát ember legyen a talpán, aki meg tudja állni, hogy minimum 5-6 kötéssel ne vigyen haza belőle egyszerre. Aki pedig kertes házban lakik, az reggeltől estig legelje a friss hagymákat, hiszen hihetetlenül egészséges. Ezeket a problémákat oldhatod meg a hagymával…

1. Segítségével kidugaszolhatjuk a fület
Távolítsuk el a külső héját, egészen addig, amíg csupán a belső része marad. Ezt mossuk meg, és helyezzük a fülünkbe, de ne nyomjuk bele túlzottan. Hagyjuk benne egy éjszakán át. A hagyma eltávolítja a felesleges fülzsírt, így újra akadálymentessé teszi a hallást.

2. Égések ellen
Akár a nap sugarai okozta leégés, akár kisebb tűzhelyi sérülések esetén a hagyma kiváló segítség lehet. Egy szelet hagymával óvatosan dörzsöljük át a leégett felületet, ezután hagyjuk rajta pár percig. Enyhíti a gyulladást, nyugtatja a bőrt.

3. Rovarcsípések ellen
Ha megcsíp egy méh, a legelső dolgunk az kell legyen, hogy eltávolítsuk a fullánkot. Miután megszabadultunk tőle, tegyünk egy kisebb darab hagymát a csípésre, ez majd hamar enyhíti a fájdalmat, és a duzzanatot.

4. Lázcsillapító
Vágjunk kisebb darabokra egy hagymát, tegyük a talpunkra, és húzzunk rá egy pamutzoknit. A pakolást időnként cseréljük újra, addig, amíg csökken a láz. Felettébb hatékony.

5. Kiváló méregtelenítő
A hagyma, nyersen fogyasztva az egyik leghatékonyabb méregtelenítő. Együnk belőle minél többet, így könnyedén megszabadulhatunk a felgyülemlett méreganyagoktól. Tavasszal a hagyma a legjobb tisztítókúra, iktassuk be étrendünkbe.

szt
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn