Tudtad? A Fokhagyma Hatása Vörösborral Keverve Megsokszorozódik! Így Csináld…

A vörösborba áztatott fokhagyma valódi csodatevő a szervezet számára, rengeteg jótékony hatásával közel 100-féle bajt képes helyrehozni!

A vörösborba áztatott fokhagyma gyógyhatásai a szervezetre:
Segít megelőzni a légzőszervek, a szív- és érrendszer, a máj, a vese és a nyirokrendszer betegségeit. A fokhagymát már 5-6 ezer évvel ezelőtt is ismerték, és alkalmazták az egészség fenntartása érdekében.

Egyes kísérletek nyomán kimutatták, hogy a rezrevatrol a kezdeti stádiumban levő bőrdaganatot képes akár 96%-al is csökkenti. A vörösboros, fokhagymás keverék tisztítja a vért, erősíti az immunrendszert, szabályozza a koleszterinszintet, eltávolítja a használhatatlan sót a szervezetből, csökkenti a szív- és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát, védelmet nyújt a fertőzésekkel szemben, növeli az állóképességet, energiával tölti fel a szervezetet.

Az egyiptomi piramisokon praktizáló munkások például folyamatosan fogyasztottak fokhagymát, hogy szinten tartsák immunrendszerüket, és jobb erőben legyenek. Kiváló fertőtlenítő tulajdonsággal rendelkezik, féreghajtó, de segítségével megelőzhető az influenza, antibakteriális és rákellenes tulajdonsággal is rendelkezik.

A vörösbor mérsékelt fogyasztása rezveratrol és flavonoid tartalma miatt kifejezetten ajánlott. Amerikai tudósok szerint a rezveratrol hússzor nagyobb antioxidáns hatással rendelkezik, mint a C-vitamin, és nagy hatóerővel száll szembe a káros szabadgyökökkel is.

Összetevők:
– 12 gerezd fokhagyma
– 1 liter jó minőségű vörösbor

Elkészítés:
Tisztítsuk meg a fokhagyma gerezdeket és egy üres befőttes üvegben keverjük össze a vörösborral. A leghatásosabb, ha félbe vágjuk a fokhagymákat. Végül zárjuk le 2 hétre az üveget és száraz, hűvös helyen hagyjuk állni. Naponta 2-3 alkalommal rázzuk meg.

Használata:
Egy hónapon keresztül 2-3 evőkanállal fogyasszunk el a keverékből. Évente minimum 2 alkalommal ismételjük meg az egy hónapos kúrát.

tudasfaja
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn