Türelmetlen típus vagy? Olvasd el ezt és minden megváltozik

A türelem egy nagyon fontos követelménye a spirituálisan élő és így az önuralmat tudatosan gyakorló embernek. A türelem nemcsak, hogy elengedhetetlen a fejlődésünkhöz, de alkalmanként életet mentő szükségszerűség. De mi is a türelem tulajdonképpen?

Rohanó hétköznapjaink és sűrű gondolatdzsungelünk arra tanítottak, hogy egyfolytában mindent a lehető legrövidebb idő alatt megkapjunk, elérjünk, mentális elvárásainknak megfelelően. Ha nem úgy történnek a dolgok, mint ahogy elképzeltük, vagy előre kiszámítottuk, rögtön késztetést érzünk, hogy közbelépjünk és beavatkozzunk az események alakuló menetébe.

Mikor kell közbelépnünk? Mikor kell a dolgokat folyni hagynunk?
A választ a türelem lényegi megértéséből kapjuk. A türelem azonos az önátadással. Kinek és mit adunk át? Életünk irányítását adjuk át a Felsőbb Vezetésnek. A legnagyobb nehézség abban rejlik, hogy el tudjuk dönteni: mikor használja a Legfelsőbb, mentális gépezetünket eszközként a dolgok vezérlésében és mikor kívánja azt, hogy az adott szituációban félreálljunk, ne ellenkezzünk, ne türelmetlenkedjünk, ne “agyaljunk” és hagyjuk a eseményeket zajlani “maguktól”.

Ennek a dilemmának az eldöntése a szív dolga. A szív eszköze az intuíció, a megérzés. Ha ezt a képességünket gyakorlattal kifejlesztettük, akkor ez hihetetlen segítséget jelent majd a mindennapi életünkben. Az intuíció érzések formájában juttatja tudomásunkra egy cselekvés helyes vagy helytelen mivoltát. A valódi intuíció sosem téved.

Nem biztos, hogy értelemmel meg tudjuk magyarázni azonnal intuitív döntéseinket, de az események menete és végkifejlete egyfolytában az ilyen döntések helyességét igazolja. A türelmes ember, tehát önátadó intuíciót fejleszt ki magában. Erre a legjobb módszer a folyamatos szívmeditáció. A türelmes ember nem azonnal reagálja le a dolgokat, hanem a szívébe vonulva az intuíciót hívja segítségül. Ezért a türelem nem passzivitást jelent, vagy csak hosszú kivárást. A türelem egy aktív, intuitív, néha lassúbb, máskor azonban igen gyors mechanizmusú döntéshozatali folyamat, amelynek megértése és gyakorlati alkalmazása nem csupán hasznos és elengedhetetlen, hanem bizony alkalmanként életmentő áldás is lehet.

filantropikum
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn