Visszaadja az Őszülő Haj Eredeti Színét Ez a Titkos Házi Keverék

Előbb vagy utóbb, a legtöbben már egész fiatalon tapasztalják, hogy megjelennek a nem kívánt ősz hajszálak. Ennek okaként rengeteg mindent ismernek, ezek a környezeti hatások, a túlzott feszültség, vagy a tápanyagokban szegény étkezés. Mindez okozhatja haj korai szürkülését. De akár genetikai tényezők is siettethetik a folyamatot.

A legtöbb esetben, az eredeti sötét hajszín, csak a “áldozatul esett” a természetes öregedési folyamatnak.

A haj őszülésekor 1. gondolatunk, hogy befestetjük azt, pedig ez tönkreteszi a hajat, kiszárítja, lestrapálja, és az eredmény sokszor minden csupán nem szép és természetes. Próbáld meg inkább visszaszerezni a haj eredeti színét kémiai anyagok használata nélkül. A következő recept Indiából származik, az ayurvedikus orvosok használják,

Létezik két varázsszer, ami visszahozza az elveszített természetes árnyalatot: ezek a kókuszolaj és a citrom. A kókuszolaj már ismert pozitív hatásairól a bőr és a haj ápolásában. Nemcsak szép fényt ad a hajnak, de erősíti is. A titok a benne található mikrobákban és a zsírsavban, az úgynevezett laurinsavban rejlik. A citromlé magas foszfor, C-vitamin és B-vitamin tartalmával gyógyír a szürke hajra.

Összetevők:
– Fél citrom frissen csavart leve
– kókuszolaj

Elkészítés és használat:
Elegyítsd össze a citromlevet egy kevés kókuszolajjal. Dörzsöld a fejbőrbe, hagyd rajta 20 percig, ezután mossál hajat a megszokott módon samponnal.
Hetente egyszer alkalmazhatod a pakolást. A kókuszolaj és citromos víz nemcsak őszülő, hanem korpásodó hajra is hihetetlenül hatásos.

Érdemes elmentened ezt a receptet későbbre, ha máshol is őszülésnek indulnának hajszálaid.

szt
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn