Visszafordíthatod a Látásod Romlását Ezekkel az Egyszerű Gyakorlatokkal – a Szemeid Élesebbek Lesznek Mint Valaha

Mindenki tudja, hogy az izmokat használni kell, különben elgyengülnek! A szemizmainkra ez ugyanúgy igaz! Ha naphosszat a monitor előtt ülsz, vagy a telefonodat nézed, és csak keveset mozgatod a szemed, a szemizmaid gyengülnek, és a látásod romlik!! Ennek legjobb ellenszere a szemizmok átmozgatása!

Tartsd be ezt a 9 egyszerű alapelvet, és a látásod jobb lesz, mintvalaha!:

1. Vigyázzunk a szemeinkre, munka közben is tartsunk egy kis pihenőt, pár óránként csukjuk be a szemeinket egy percre.
2. Mutatunk egy könnyű gyakorlatot, amivel egyszerűen átmozgathatjuk a szemeinket. Haladjunk sorba a számsorokon és mozgassuk a szemeinket, ahogyan a nyilak ábrázolják. Naponta érdemes elvégezni a gyakorlatokat.
3. Aki szemüveget hord, próbálja meg lassan csökkentetni az időtartamot, amíg rajta van.
4. A szemkörnyéket masszírozzuk át rendszeresen, az ábra alapján. Csak finom nyomást gyakoroljunk a pontokra, hogy ne legyen kellemetlen érzés.

5. Amikor a szabadban töltjük az időt, ne a lábunkat nézzük. Próbáljunk meg minél több ideig a távolba nézni.
6. Igyunk rendszeresen répalevet, ha lehet minden nap. Tegyünk bele pár csepp olívaolajat, az ízén nem lesz érezhető, azonban jóval hatékonyabb.
7. Amikor a szemeink fáradtak, langyos vízzel mossuk meg.
8. Lefekvés előtt 2 órával ajánlott kikapcsolni a kütyüket. Ilyenkor már ne nézzük a monitort, hogy a szemeink pihenhessenek.
9. Van egy könnyű kis gyakorlat is, ami javíthat a látáson. Üljünk le és válasszunk egy pontot, ezután kezdjük el nézni. Csupán az adott pontot figyeljük a szemeinkkel, közben ne pislogjunk. Ezután csukjuk be a szemeinket és képzeljük magunk elé azt a pontot, amit néztünk, 10 percig maradjunk így, ezután nyissuk ki a szemeinket. Amilyen egyszerű, olyan hatásos!!

Érdemes elmentened ezt a cikket későbbre ha újra romlani kezdene a látásod.

Ha hasznosnak találod, ne felejtsd el megosztani!

ketkes. com
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn