Hogyan jósolj kávézaccból? Teljes Útmutató!

A Balkánon kedvelt időtöltés a török kávé ivása, majd a csészében maradt kávézaccból való jövendőmondás. A tealevelekben, kávézaccban vagy boros üledékben lévő minták olvasásának művészetét hívják török kávé jóslásnak.

Mivel a kávézacc jóslás szórakoztató tevékenység, mindenkit arra biztatok, hogy legalább egyszer próbálja ki. Elsőre a minták kaotikusnak és véletlenszerűnek tűnhetnek, de gyakorlással, egy kis intuícióval és egy csipetnyi képzelőerővel a minták formát fognak ölteni, lehetővé téve az olvasó számára, hogy értelmezze őket.

A török kávéból való olvasást általában hivatásos látók végzik, de sokszor egymást jól ismerő barátok között is remekül működik, de nem szokás a saját csészéből olvasni. Én például úgy nőttem fel, hogy a nagymamám a barátainak jövendölt, és így a kavézaccból való jóslás képessége generációról generációra öröklődik.

Hasonló tudomány a dominó jóslás is, amit nagyon könnyű megtanulni, mégis rendkívül hatásos módszer.

A kavézacc jóslás menete lépésről lépésre

– Készít egy erős török kávét.
– A kávét kis csészékben tálald, amelyeknek a belseje tömör fehér
– Kérd meg a kiválasztott személyt, hogy igya meg a kávét, és gondoljon a kérdéseire, miközben iszik. Egyes országokban az illetőnek meghatározott számú kortyban kell meginnia a kávét, általában 1,3 vagy 5 kortyban.
– Amikor befejezte az ivást, fordítsa a csészét fejjel lefelé a csészealátétre.
– Ezután kérjed meg, hogy vegye fel a fejjel lefelé fordított csészét és az alátétet, miközben a szándékára gondol, forgassa meg a csészét és az alátétet háromszor az óramutató járásával megegyező vagy ellentétes irányban, ezzel fellazítva a benne lévő üledéket.
– Miután befejezte a kavargatást, kérd meg, hogy tegye le, az aljára lefordítva. Ezután már csak meg kell várni hogy az üledék lefollyon…

A jósláshoz intuícióra, karizmatikus történetmesélésre és a szimbólumok megfelelő ismeretére lesz szükség. Amíg a zacc lecsorog, használd ki ezt a 5-10 percet arra, hogy beszélgess azzal, aki megitta. Nyugodtan kérdezz meg részleteket a szándékáról, és arról, hogy mit érez amikor a jövőre gondol bármilyen téren.

Körülbelül 5-10 perc elteltével minden készen áll a kiolvasásra. A jövendőmondó csak a csészét veszi fel, és megpróbálja elválasztani az alátéttől.

Ha a csésze és az alj a szívóerő (Bernoulli-hatás) miatt nem válik szét azonnal, akkor úgy vélik, hogy nem szabad belőle olvasni. Ezt nevezik “próféta csészének” és hatalmas szerencsét jelez előre az ívó személy részére.
Ha a kávé üledékének nagy része a csészéből az alátétre folyik, az azt jelenti, hogy a gondok elhagyják az ivó személyt.
A csészealátéten lévő tökéletes kis kiemelkedő halom arra utal, hogy hamarosan pénz érkezik.
Ha egy tökéletes kör jelenik az alj peremén, az azt jelenti, hogy a szándék valóra válik, míg a tört kör másra utal.

Meghatározó jelek és szimbólumok a kávézacc jóslásban

-Az alja a múltat, a csésze középső része a jelen helyzetet, míg a perem körüli terület a jövőt jelképezi.
-A csészét gyakran öt általános szakaszra osztják, amelyek reprezentatív jelentéssel bírnak. Ha úgy fordítjuk, hogy a fogantyúja felénk, a jövendőmondó felé mutasson, akkor a fogantyú körüli terület a szerelmet és a kapcsolatokat jelképezi
– A fogantyúval szemben található a pénzzel és a gazdagsággal kapcsolatos rész.
– A fogantyútól balra az ivó személy jelenlegi helyzetét szimbolizálja.
– A fogantyútól jobbra eső rész a jövőbeli eseményeket jelzi előre.
– Az alja az otthonnal és a családdal kapcsolatos dolgokat mutatja meg.

Fordíts fokozott figyelmet a nagyobb alakzatokra, mivel ezek nagyobb súlyt hordoznak, mint a kisebbek. Van néhány gyakori minta, amely olvasás közben előfordul, ezeket most végigvesszük…

Vonalak
A függőleges vonalak az életcélokat jelentik. Minél nagyobb és sötétebb a vonal, annál jobb lesz az eredmény. Ha a vonal eléri a csésze peremét, akkor azt az adott cél szempontjából kedvezőnek tekintik. Minden egyenes vonal vagy útvonal világos tervet mutat, konkrét célokkal, míg a hullámos vagy szaggatott vonalak bizonytalanságot jelentenek.

Pontok
A fekete pontok csoportja azt jelenti, hogy hamarosan pénzt kaphatsz. Egyesek úgy is értelmezik ezeket a pontokat, hogy hamarosan üzeneteket fogsz kapni.

Háromszög
Változás közeleg az életedben

Kör
Általános siker

Négyzet
Kényelem és béke

Y
Kereszteződések, döntési lehetőségek, vagy egy barát által nyújtott segítség

?
Kérdés, amire választ szeretnél kapni, aggodalom. Ha a kérdőjelen van a pont, akkor a kérdésedre választ kapsz, ha nincs, akkor marad a bizonytalanság,

!
Veszély, izgalom

:
A szerencse jele

Te mit gondolsz erről a felettébb szórakoztató és hatékony jövendőmondó módszerről? Próbáltad már? Ha igen, oszd meg nyugodtan a tapasztalataidat egy hozzászólásban!
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn