A csakra blokk oldás menete! ( 9 erőteljes gyakorlattal )

Hét fő csakránk van, amelyek energiatestünket alkotják: a gyökércsakra, a szakrális csakra, a napfonatcsakra, a szívcsakra, a torokcsakra, a harmadik szemcsakra és a koronacsakra.

E központok mindegyike más frekvencián rezonál, különböző, létfontosságú energetikai szerepet tölt be, és teret ad a fizikai testen belüli megnyilvánulásoknak és tapasztalatoknak.

Ahogyan a fizikai testünket is karban kell tartani, hogy jól működjön, táplálni és edzeni kell, hogy gyarapodhasson; az energiatest is igényli ezt a törődő, alapvető gondoskodást és tudatos fejlesztést.

Számtalan hatékony módja van annak, hogy feloldjuk és újra egyensúlyba hozzuk a teljes csakrarendszerünket, ezek közül néhány gyakorlat az egész test egyensúlyát és energiáját helyreállítja. A továbbiakban többet fogsz megtudni arról, hogyan működnek ezek a gyakorlatok…

#1. Meditáció

A csakrameditáció egy olyan gyakorlat, ami lehetővé teszi a teljes összpontosítást és jelenlétet, az ebben elért állapot pedig nagyon hatékonyan segíti a csakráidban lévő blokkok azonosítását és a gyógyításuk folyamatának megkezdését.

A mély önvizsgálat állapota lehetővé teszi, hogy érezd, megfigyeld és tudomásul vedd, mi van jelen az energiatestedben. A meditáció az egyik elsődleges módja energiatested egészségének megőrzésének.

#2. Légzésmunka

A légzésgyakorlatok nagyon hatékonyak bármelyik csakrád blokkolásának feloldására. A szándékos mély légzőgyakorlatok mind az energetikai, mind a fizikai aspektusait be tudják vonni, összhangba hozva a testrendszeredet.

Lélegezhetsz mélyen, energetizálva az egész rendszeredet, és lélegezhetsz úgy is, hogy kifejezetten arra a csakrára összpontosítasz, amelyről úgy érzed, hogy feloldásra szorul. Ezt úgy teheted meg, hogy a választott légzéstechnikát tiszta szándékkal és vizualizációval kombinálod.

#3. Diéta

Az étkezésed elengedhetetlen része a tested életerő-energiaforrásának.
Az egészséges, magas rezgésszámú étrend fenntartása alapvető fontosságú energiatested egészségének megőrzéséhez.

A legjobb, ha olyan élelmiszereket fogyasztasz, amiket a legtisztább és legtermészetesebb formájukban kapsz kézhez. Léteznek olyan speciális élelmiszerek is, amik megfelelnek a különböző csakráknak.

#4. Kristálygyógyítás

A kristályok a mi energetikai földi segítőink és gyógyítóink, minden kristály egy bizonyos állandó frekvenciát tart, és a kristállyal való kölcsönhatás révén energiádat erre a frekvenciára hangolhatod.

A különböző kristályok segíthetnek könnyen és hatékonyan feloldani az egyes csakrák blokkjait. Dolgozhatsz a kristályaiddal meditáció közben, vagy csak simán tarthatod őket a lakóhelyeden belül, vagy ékszer formájában magadon.

#5. Hangrezonancia

A hang képes az emberi test energiaközpontjait áthangolni. Mindegyik csakra egy adott hanggal vagy hallható frekvenciával rezonál. Ezek a frekvenciák a szerencsére bármikor hallgathatóak hangfelvételek formájában rögzített solfegio zenék formájában.

Használhatunk tibeti hangtálakat vagy hangszereket is, amelyek az egyes csakrák optimális frekvenciáján rezonálnak egyensúlyban.

#6. Vizualizáció

A vizualizáció egy szórakoztató technika, amit a csakráid blokkolásának feloldására használhatsz.

Részt vehetsz akár egy irányított vizualizációban, vagy egyszerűen intuitív módon vizualizálhatsz egy adott csakrát, olyan képeket használva, mint a színes fény, olyan elemek, mint a víz vagy a tűz, vagy akár angyalokat vagy istenségeket is elképzelve, akik megtisztítják az energiaközpontjaidat.

Szórakozhatsz és kreatív lehetsz ezzel a gyakorlattal, szánj időt arra, hogy energiaközpontjaidat tisztán, világosan és kiegyensúlyozottan vizualizáld. A vizualizáció gyakorlása bevonja a tudatos és a tudatalatti elmét, és mozgásba hozza az egészséges energiájú csakrák megnyilvánulását.

#7. Mudrák

A mudra egy olyan speciális kéztartás vagy testtartás, ami aktiválja az energiaáramlást a testben. Minden csakrának megvan a megfelelő mudrája, és ezek nagyon hasznosak lehetnek a csakrarendszeren belüli blokkok feloldásában és az újrahangolásban.

A mudrákat bármikor használhatjuk, de különösen hatékonyak, ha meditáció közben alkalmazzuk őket. Ezeket a speciális kézmozdulatokat általában egy meghatározott ideig kell tartani.

#8. Megerősítések

A megerősítés remek eszköz a tudatos és tudatalatti hiedelmek szándékos átformálására. Egy blokkolt csakra gyakran korlátozó vagy régi paradigmájú hiedelmek eredménye, amelyekhez esetleg ragaszkodsz.

Szándékosan új energiát és magasabb perspektívát hívhatsz be mentális mintáidba kimondott vagy írott megerősítésekkel.

Ezek a szándékosan erőteljes szavak a gondolataid áthangolására fognak hatni, ami megemeli az energiádat és manifesztálja azt a tapasztalatot, amit szeretnél – vagyis ebben az esetben, aktív, egészséges csakrákat.

#9. Kundalini jóga

Ez a jóga egy speciális formája, ami magában foglalja az ászanák ( jógapózok ) gyakorlatait, a meditációt, az erőteljes légzésmunkát, a filozófiai tanulmányokat és a holisztikus életmódot.

A kundalini jógán belül mindezek a gyakorlatok a csakrák kiegyensúlyozására irányulnak, hogy felébreszthessék a kundalini energiát – amely az ősi forrásenergia a testben és a gerinc aljánál (gyökércsakra) aktiválódik, majd erőteljesen halad végig a csakrarendszeren egészen a fej tetejéig (koronacsakra) és azon túl – újra összekapcsolódva a forrásenergiával általában.

facts
Share on pinterest
Pinterest
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn